Britas Josephas A.R. buvo sulaikytas Egėjo jūros Didimo kurorte ir iki teismo liks už grotų, vėlai penktadienį pranešė valstybinė Anatolijos naujienų agentūra.

Su juo buvo sulaikyta ir Bulgarijos pilietė, tačiau vėliau ji buvo paleista su teismo priežiūra. Buvo sulaikyta ir jos motina, tačiau ji buvo paleista nepareiškus jokių kaltinimų.

Pranešime sakoma, kad Josephas A.R. buvo areštuotas po to, kai socialiniuose tinkluose paskelbė nuotraukų, kuriose matomas su maskuojamąja apranga, neva dalyvaujantis kurdų Liaudies apsaugos dalinių (YPG) operacijose Sirijoje.

YPG Ankara laiko teroristine grupuote ir Kurdistano darbininkų partijos (PKK), nuo 1984 metų tęsiančios sukilimą Turkijoje, padaliniu.

Tačiau Vašingtonas YPG laiko pagrindiniais kovotojais su „Islamo valstybe“ (IS) Sirijoje.

Jungtinės Amerikos Valstijos dabar atvirai ginkluoja YPG, o ši aktyviai dalyvauja JAV remiamoje operacijoje, kuria siekiama išstumti IS džihadistus iš jų bastiono Rakos.

YPG taip pritraukė daug užsieniečių, kurių daugelis neturi jokių kurdiškų šaknų, Sirijoje ir Irake kovoti su IS. Keletas jų žuvo.

Britų transliuotojas BBC pranešė, kad sulaikytasis yra buvęs kareivis Joe Robinsonas, 24-erių metų vyras iš Lidso miesto Šiaurės Anglijoje, o moteris – jo sužadėtinė iš Bulgarijos Mira Roikan.

BBC teigimu, iš Lankašyro kilęs J.Robinsonas tarnavo YPG savanoriu kovoje su IS. Apie savo patirtį jis yra pasakojęs interviu kelioms žiniasklaidos priemonėms, tarp jų – laikraščiui „The Guardian“.

Anatolijos naujienų agentūra pranešė, kad Turkijos policija jį areštavo po elektroniniu paštu gauto pranešimo.