Sulaikytieji per didžiausią operaciją prieš IS, surengtą po minėtos Naujųjų metų nakties atakos, daugiausia buvo užsienio šalių piliečiai ar asmenys, galimai planavę šalyje daugiau išpuolių, informavo naujienų agentūros „Anadolu“ ir „Dogan“.

Visoje Turkijoje vykdytos operacijos metu pietrytinėje Sanliurfoje suimta 150 įtariamųjų, o netoliese esančiame, Sirijos pasienyje įsikūrusiame Gaziantepo mieste, kuriame esama džihadistų, buvo suimti 47 asmenys, informavo „Dogan“.

Dar 60 įtariamųjų, daugiausia užsieniečių, buvo sulaikyti keturiuose sostinės Ankaros rajonuose.

Be to, kelios dešimtys žmonių suimta įvairiose provincijose nuo vakarinės Bursos iki rytinio Bingolio.

Paprastai ramiame Izmyro mieste šalia Egėjo jūros buvo suimti devyni asmenys, įtariami vykę į Siriją ir iš jos bei planavę atakas, pranešė „Anadolu“.

Stambule ir kaimyninėje Kodžaelio provincijoje sulaikyta 18 žmonių, įtariamų išpuolių planavimu. Taip pat iš šalies bus deportuota 14 užsieniečių, tarp jų – 10 vaikų.

Naujųjų metų naktį prabangiame Stambulo naktiniame klube buvo nušauti 39 žmonės, dauguma jų – užsieniečiai.

Už šią pirmąją stambią ataką Turkijoje atsakomybę aiškiai prisiėmė IS. Ši grupuotė taip pat kaltinama dėl kelių sprogdinimų šioje šalyje 2016 metais.

Sausio 16 dieną turkų policija sulaikė įtariamą šaulį, Uzbekistano pilietį Abdulgadirą Mašaripovą, kuris slapstėsi dvi savaites; pareigūnai nurodė, kad jis pripažino savo kaltę už žudynes Naujųjų metų naktį.

Dienraštis „Hurriyet“ po šio išpuolio pranešė, kad IS tą pačią naktį planavo surengti dar kelias atakas Ankaroje, tačiau šie planai žlugo dėl turkų pareigūnų atliktų arešto operacijų.

2016-aisiais Turkiją sukrėtė ištisa virtinė teroro atakų, nusinešusių šimtus gyvybių. Už jas atsakomybę prisiėmė IS ir kurdų kovotojai.

Šalis taip pat yra įsitraukusi į karą su IS, siekdama atsikovoti iš džihadistų al Babo miestą Sirijoje. Tai – sudėtingiausia kova per visą praėjusį rugpjūtį pradėtą Turkijos kariuomenės karinę kampaniją Sirijoje.