Oro pajėgų lėktuvai pakilo iš Turkijos bazių, pradėdami „operaciją prieš du Turkijos pakrančių sargybos laivus, kurie, kaip nustatyta, mėgina pasiekti Graikijos teritorinius vandenis“, nurodė privati naujienų agentūra „Dogan“.

Kol kas neaišku, ar tie laivai, plaukiantys strategiškai svarbiame Egėjo jūros rajone, yra užimti įtariamų perversmininkų, o vienas Turkijos vyriausybės pareigūnas sakė kol kas negalintis patvirtinti to pranešimo.

Vyriausybė ėmėsi itin griežtai triuškinti maištavusius karius, oficialiai skirdama areštą 99 iš 118 sulaikytų generolų ir admirolų. Taip pat buvo suimti tūkstančiai karių, kurių dalis vėliau buvo matomi sumušti ir žaizdoti.

Aštuoni turkų kariškiai pabėgo į Graikiją iškart po to, kai žlugo penktadienį prasidėjęs pučas, kurio organizatoriai siekė nuversti prezidentą Recepą Tayyipą Erdoganą.

Tie aštuoni ginkluotųjų pajėgų nariai – du komandorai, keturi kapitonai ir du seržantai – pasiprašė prieglobsčio Graikijoje ir neigė esantys kaip nors susiję su perversmu. Jie tvirtina, kad pabėgo iš

Turkijos, gelbėdami savo gyvybes, kai buvo apšaudyti policijos.

Kariniu sraigtasparniu į Graikiją šeštadienį atskridę turkų kariškiai pasiuntė nelaimės signalą, priartėję prie oro uosto šiauriniame Aleksandrupolio mieste. Jie ketvirtadienį stos prieš teismą dėl neteisėto patekimo į šalį.