„Ginklų tiekimas YPG - nepriimtinas. Tokia politika niekam neduos naudos“, - televizijai „A Haber“ sakė Turkijos ministro pirmininko pavaduotojas Nurettinas Caniklis.

Kurdų Liaudies apsaugos daliniai (YPG), Vašingtono akimis, yra geriausias sąjungininkas kovoje su džihadistais Sirijoje. Tačiau, Ankaros požiūriu, YPG yra teroristinė grupuotė, susijusi su uždrausta Kurdistano darbininkų partija (PKK). Jungtinės Valstijos, Turkija ir Europa laiko PKK teroristine grupuote, tačiau kovoje su IS Sirijoje Jungtinėms Valstijoms YPG yra vertinga partnerė.

Anot Pentagono atstovės, Sirijos demokratinių pajėgų (SDF) gretose besikaunantys kurdai bus apginkluoti, siekiant padėti jiems išstumti IS iš jos tvirtovės Rakos. Moteris pridūrė, kad Jungtinėms Valstijoms yra gerai žinomas Turkijos susirūpinimas dėl tokio JAV sprendimo.

Turkija taip pat viliasi, kad JAV užbaigs paramos politiką Sirijos kurdų YPG kovotojų atžvilgiu. Premjero pavaduotojo Nurettino Caniklio komentarai yra pirmasis atsakas į JAV pranešimą apie kurdų Sirijoje apginklavimą.

Naujienų agentūra AFP skelbė, kad JAV remiamos, su IS Sirijoje kovojančios kurdų ir arabų pajėgos SDF trečiadienį teigė, kad JAV ginklai ir karinė įranga pagreitins „ekstremistų sužlugdymo procesą“.

„JAV sprendimas apginkluoti YPG - svarbus ir pagreitins terorizmo sutriuškinimo procesą“, - agentūrai AFP sakė SDF atstovas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)