Ankaroje kalbą sakęs R. T. Erdoganas viešai sukritikavo Vakarų šalių migrantų politiką ir patvirtino, kad per lapkritį vykusį susitikimą su Europos Sąjungos (ES) lyderiais pagrasino „atsisveikinti“ su Turkijoje apsistojusiais pabėgėliais.

ES sostinėse auga nerimas dėl Egėjo jūra kiekvieną dieną iš Turkijos į Europą atvykstančių žmonių. Pernai į senąjį žemyną atvykusių pabėgėlių ir migrantų skaičius viršijo vieną milijoną.

NATO sutiko į Egėjo jūrą išsiųsti karo laivų grupę, kuri padės kovoti su nelegaliai jūra žmones gabenančiais kontrabandininkais. Graikija svarsto galimybę visus, kurie bus sulaikyti jūroje, nedelsiant siųsti atgal į Turkiją.

Turkija, jau suteikusi prieglobstį beveik 3 mln. pabėgėlių, jaučia ES ir Jungtinių Tautų (JT) spaudimą priimti dešimtis tūkstančių žmonių, bėgančių iš Sirijos Alepo provincijos.

Anot R. T. Erdogano, Turkija turi teisę kada panorėjusi iš šalies išvaryti visus pabėgėlius.

„Mums ant kaktų neužrašytas žodis „idiotas“. Mes būsime kantrūs, tačiau padarysime tai, ką privalome. Nemanykite, kad lėktuvai ir autobusai ten yra šiaip sau“, – pareiškė Turkijos prezidentas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)