Penktadienį H. Esidas dalyvavo ceremonijoje, kurioje tylos minute buvo pagerbtos 38 aukos, žuvusios per išpuolį Suso kurorte, Tunise. Premjeras apgailestavo dėl kruvinos atakos, per kurią taip pat žuvo 30 britų.

„Mes tikrai apgailestaujame dėl to, kas įvyko. Jie buvo mūsų svečiai. Jie atvyko praleisti atostogas su mumis, tačiau tai, kas įvyko, yra pasibaisėtina ir nepriimtina“, – kalbėjo premjeras, pridūręs, kad Tunisas nusiuntė užuojautos žinutes Britanijos vyriausybei ir šalies karalienei.

H. Esido teigimu, šalies vyriausybė mano, kad išpuolyje dalyvavo vienas ginkluotas vyras, susijęs su viena žinoma teroristine grupuote. Ministras pirmininkas nurodė, kad islamistas Seifeddine Rezgui buvo išvykęs į Libiją nuo 2014 m. gruodžio iki 2015 m. sausio. Policija šiuo metu sulaikiusi aštuonis įtariamuosius, galimai susijusius su išpuoliu, už kurį atsakomybę prisiėmė „Islamo valstybė“. Dar keturi įtariamieji buvo paleisti.

Premjeras pridūrė, kad grupuotė, planavusi šią ataką, taip pat buvo atsakinga už kovą surengtas kruvinas šaudynes Tuniso Bardo muziejuje.

Praėjusią savaitę per ataką Tuniso kurorte žuvo 30 britų, trys airiai, du vokiečiai ir po vieną Belgijos, Portugalijos ir Rusijos pilietį.