Valstybinė naujienų agentūra TAP, remdamasi medikų informacija, nurodė, kad per šią ataką dar 15 žmonių buvo sužeisti.

Kol kas neaišku, kas karį paskatino įvykdyti šį neįprastą išpuolį. Po šaudynių į įvykio vietą buvo pasiųstas policijos pastiprinimas, pareigūnai šukavo aplinkines gatves, o virš kareivinių skraidė sraigtasparnis. Gynybos ministerija taip pat nurodė, kad šalimais esanti mokykla buvo evakuota.

Pareigūnai stengėsi nuraminti visuomenę mieste, kuriame tebetvyro didelė įtampa po kovo 18 įvykdytos atakos Bardo nacionaliniame muziejuje, per kurią buvo nužudyti 22 žmonės, daugiausiai užsieniečiai turistai.

Bušušos kareivinės, kuriose įvyko pastarasis incidentas, yra maždaug už kilometro nuo to muziejaus.

Vidaus reikalų ministras Mohamedas Ali Aroui sakė, kad pirmadienį įvykęs incidentas nelaikomas teroro išpuoliu. Duodamas interviu nacionaliniam radijui jis sakė, kad buvo šaudoma kareivinių viduje, todėl tikėtina, kad priežastis buvo karių tarpusavio ginčas. Gynybos ministerijos atstovas Belhassenas Oueslati pridūrė, kad padėtis buvo suvaldyta prieš pietus.

Pasak B.Oueslati, užpuolikui buvo draudžiama nešiotis ginklą, bet jis per tą išpuolį atėmė ginklą iš kito kario. Išsamesnių detalių atstovas nepateikė.

Tunisas, kuriame 2001 metais buvo nuverstas ilgametis sekuliarių pažiūrų diktatorius, kovoja su saugumo pajėgas puldinėjančiomis islamistų grupuotėmis, palaikančiomis ryšius su džihadistų judėjimais „Islamo valstybė“ ir „al Qaeda“.