Protestai, praminti „Ne mano prezidento diena“ ir surengti per valstybinę šventę, toli gražu nepritraukė tiek žmonių, kiek jų buvo išėję į gatves po sausio 20-ąją įvykusios respublikonų prezidento inauguracijos, kai protestavo daugiau kaip milijonas, bet žinia buvo panaši.

Tūkstančiai protestuotojų su vėliavomis buvo išsirikiavę prie Centrinio parko Manhatane. Daugelis minioje skandavo „Jokio draudimo, jokios sienos. Trumpo režimas turi kristi“. Žmonės laikė užrašus „Išsaugokit konstituciją“ ir „Pradėkit melagio apkaltą“.

Viena Niujorko protesto organizatorių Nova Calise sakė, kad Prezidento diena yra „idealus laikas protestuoti prieš žmogų, kuris šiuo metu turi Jungtinių Valstijų prezidento titulą“, ir pridūrė, kad D. Trumpo vertybės kitokios negu pirmadienį protestavusių žmonių.

Mitinge Los Andželo centre taip pat dalyvavo tūkstančiai. Demonstrantai ragino atkreipti dėmesį į D.Trumpo priemones prieš imigraciją ir jo partijos reakciją į klimato kaitą bei aplinką. Organizatoriai sakė, kad Prezidento dieną protestui pasirinko norėdami pagerbti ankstesnius prezidentus, pasinaudodami savo konstitucine teise susirinkti ir taikiai protestuoti. Dalyviai skandavo: „Meilė, o ne neapykanta daro Ameriką didžią“.

Čikagoje keli šimtai žmonių mitingavo kitame upės krante priešais D.Trumpo verslo imperijos būstinę „Trump Tower“. Jie šaukė „Ei, ei, Donaldas Trumpas turi išeit!“

Septintą dešimtį metų einanti Rebecca Wolfram iš Čikagos sakė, kad susirūpinimas klimato kaita ir imigrantų teisėmis valdant D. Trumpui paskatino ją pradėti dalyvauti mitinguose.

„Stengiuosi dalyvauti demonstracijose kiek tik įmanoma, kol išsiaiškinsiu, ką dar (galima) daryti“, – sakė R. Wolfram, kuri laikė užrašą „Senos baltosios moterys tikrai nepatenkintos“.

Keli šimtai žmonių dalyvavo demonstracijoje sostinėje Vašingtone. Prie Duponto žiedo fontano susirinkę žmonės skandavo „Išmeskit Trumpą“ ir „Meilė, ne neapykanta: štai kas daro Ameriką didžią“.

Dešimtys žmonių žygiavo per Atlantos Džordžijoje centrą ir reikalavo apkaltos prezidentui. Solt Leik Sityje Jutoje šimtai protestuotojų skandavo „Štai kaip atrodo demokratija“.

Solt Leik Sityje leidžiamas dienraštis „The Salt Lake Tribune“ pranešė, kad minia reiškė nepritarimą D. Trumpui ir jo administracijos pozicijai tokiais klausimais kaip aplinkosauga, imigracija, žodžio laisvė ir Rusija.

Kai kurie žmonės laikė užrašus „Ne mano prezidentas“, o kiti nešė didelę Amerikos vėliavą. Protestuotojas Regas Brookingsas perspėjo minią, kad D.Trumpas bando suskaldyti šalį, nuteikinėdamas žmones prieš kai kurias visuomenės grupes, tarp jų imigrantus.

Oregono valstijos mieste Portlande nedidelė, bet maištinga protestuotojų grupė konfliktavo su policija.

Vietos laikraštis „The Oregonian“ ir jo svetainė „OregonLive“ pranešė, kad policija priešais minią stojo prie Edith Green ir Wendello Wyatto federalinio pastato. Kai kuriuos protestuotojus pareigūnai sulaikė.

Šimtai D.Trumpo oponentų ir šalininkų buvo išėję į Rapid Sičio Pietų Dakotoje gatves.

Didesnė D.Trumpo priešininkų grupė vienos sankryžos kampe surengė protestą „Ne mano prezidentas“, panašų į kitas šalyje vykusias demonstracijas. Prezidento šalininkų grupė buvo susirinkusi kitame tos pačios sankryžos kampe. Budėjo policija, abi grupės elgėsi taikiai.

Miesto dienraštis „Rapid City Journal“ rašė, kad D.Trumpo priešininkai laikė plakatus su užrašais „Priversk Ameriką vėl galvoti“, „Statyk tiltus, ne sienas“. Prezidento šalininkai mojavo Amerikos vėliavomis ir laikė užrašus „Dieve, laimink mūsų prezidentus“, „Pirmyn, Trumpai“ ir „Veteranai už Trumpą“.