Šiaurės Korėja šiandien beveik vienu metu paleido keturias balistines raketas; jos nuskriejo apie 1 000 km“, – parlamentui sakė Sh.Abe.

„Trys jų nukrito (Japonijos) išskirtinėje ekonominėje zonoje“, – pridūrė jis.

Pietų Korėja nurodė, kad kelios raketos buvo paleistos į Japonijos jūrą ir kad Seulas bei Jungtinės Valstijos „kruopščiai analizuoja“ jų trajektorijų duomenis.

Seulas pridūrė, kad jo ginkluotosios pajėgos „atidžiai stebi Šiaurės kariuomenę, ar nebus tolesnių provokacijų, ir palaiko kovinę parengtį.

Pietų Korėja ir JAV praeitą savaitę pradėjo kasmetines bendras karines pratybas. Pchenjanas į jas reagavo su įtūžiu ir pareiškė, kad šie manevrai yra invazijos repeticija.

Ketvirtadienį, kitą diena po pratybų „Jaunasis erelis“ (Foal Eagle) pradžios, Šiaurės Korėja pagrasino galinti suduoti negailestingą branduolinį atsakomąjį smūgį“ priešo pajėgoms.

JAV pasmerkė raketų bandymus

Jungtinės Valstijos griežtai pasmerkė Šiaurės Korėjos pirmadienį įvykdytą keturių balistinių raketų paleidimą ir perspėjo, kad Vašingtonas pasiruošę „panaudoti visus mums prieinamus pajėgumus prieš didėjančią grėsmę“.

„Jungtinės Valstijos griežtai smerkia KLDR (Korėjos Liaudies Demokratinės Respublikos) šį vakarą (Vašingtono laiku) įvykdytus balistinių raketų paleidimus, pažeidžiančius Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos rezoliucijas, aiškiai draudžiančias Šiaurės Korėjai paleidimus, naudojant balistinių raketų technologiją“, – sakoma Valstybės departamento atstovo spaudai pareigas einančio Marko Tonerio pranešime.

M.Toneris pridūrė: „Liekame pasiruošę ir toliau imsimės žingsnių, kad padidintume savo pasirengimą apsiginti ir apginti mūsų sąjungininkus nuo atakų. Esame pasiruošę panaudoti visus mums prieinamus pajėgumus prieš šią didėjančią grėsmę.“