Šiaurės Korėjos dainininkė, kuri, kaip pranešama, buvo Kim Jong Uno mergina, ir kurią pernai sušaudė mirties bausmės vykdytojai už tai, kad ji nusifilmavo sekso scenose, neseniai pasirodė valstybinėje televizijoje.

Hyon Song Wol penktadienį televizijoje sakė kalbą per nacionalinį meno darbuotojų susibūrimą Pchenjane.

Praeitą vasarą buvo pranešta, kad dainininkė pateko į intrigų tinklą, nes užsitraukė Kim Jong Uno žmonos Ri Sol Ju nemalonę. Buvo kalbama, kad 31 m. Šiaurės Korėjos lyderis ir dainininkė paauglystėje buvo užmezgę romaną, kurį nutraukti sūnų privertė tuometinis šalies vadovas, dabar jau miręs Kim Jong Ilas.

Pernai rugpjūtį Pietų Korėjos laikraštis „Chosun Ilbo“, turintis glaudžių ryšių su šalies žvalgybos tarnybomis, pranešė, kad Hyon ir vienuolika kitų gerai žinomų atlikėjų buvo nubaustos mirties bausme už tai, jog filmavosi sekso scenose.

Tačiau praeitą savaitę per televiziją Hyon išsakė padėką Kim Jong Unui už vadovavimą šaliai ir pasižadėjo dar daugiau dirbti bei „kurstyti meno ir kūrybinio darbo liepsną“.

Jos pasirodymas nutraukė spėliojimus, ar dainininkė gyva, ar vis dėlto nužudyta.

Anuomet buvo rašoma, kad dainininkės buvo sušaudytos iš automatų, o egzekuciją stebėjo Unhasu orkestro ir dar dviejų muzikos grupių nariai bei aukų artimieji.

Pietų Korėjos žvalgybos viršininkas Nam Jae Joonas patvirtino pranešimus apie sušaudymą, spalio mėn. pareiškęs, kad yra informuotas apie egzekuciją.

„Mes informuoti apie 10-ies asmenų, siejamų su Unhasu orkestru, sušaudymą“, – pareiškė Nam Jae Joonas uždarame parlamento posėdyje. Jo žodžius citavo naujienų agentūra „Yonhap“.

Taip pat buvo pranešama, kad egzekuciją priverstinai stebėjo kitų dviejų grupių, priskiriamų vadinamajai „naujajai bangai“, nariai – tai turėjo jiems būti „naudinga pamoka“.

Populiariausias Japonijos dienraštis „Asahi Shimbun“ rašė, kad išskirtinė valstybės atlikėjų egzekucija buvo surengta, siekiant nutildyti gandus apie dekadentišką pirmosios Šiaurės Korėjos ponios Ri Sol Ju gyvenimo būdą tuo metu, kai ji dar buvo atlikėja.

Šiaurės Korėja neigė pranešimus, vadindama juos nusikalstamais.

Šiaurės Korėjos naujienų agentūra KCNA skelbė, kad minėtus pranešimus išplatino „psichopatai“ ir „konfrontacijų maniakai“ iš Pietų Korėjos vyriausybės bei žiniasklaidos.

„Tai neatleistina, bjauri provokacija, pažeidžianti vyriausiojo lyderio orumą“, – rašė KCNA.
Siekdamas paneigti gandus, spalio mėn. Šiaurės Korėjos radijas transliavo Unhasu orkestro pasirodymą, tačiau gandai ir toliau netilo, nes iki praėjusio penktadienio nebuvo skelbiama jokių dainininkės nuotraukų ar vaizdo įrašų.