„Nors Šiaurės Korėjos vyriausybės kontroliuojama žiniasklaida išsiskiria savo isteriškumu, tie komentarai – itin bjaurūs ir nepagarbūs“, – Nacionalinio saugumo tarybos atstovė Caitlin Hayden sakė naujienų agentūrai AFP.

C.Hayden turėjo omenyje praeitą savaitę KCNA išplatintą prieš B.Obamą nukreiptą tiradą, kurios ištraukas ketvirtadienį paskelbė JAV dienraštis „The Washington Post“.

Pagal laikraščio pateiktą vertimą, KCNA nepašykštėjo rasistinių įžeidimų B.Obamai, kurį vadino „neaiškaus kraujo mišrūnu“, „iš išvaizdos panašiu į beždžionę“.

„Obamai būtų idealu gyventi su būriu beždžionių didžiausiame pasaulyje Afrikos gamtos zoologijos sode ir laižyti duonos trupinius, mėtomus žiūrovų“, – „The Washington Post“ citavo KCNA pareiškimus.

Korėjos centrinė naujienų agentūra savo pompastišką retoriką pastarosiomis savaitėmis pakylėjo į naują lygį, išvadindama Pietų Korėjos prezidentę Park Geun-hye „prostitute“, valdoma savo „sutenerio“ B.Obamos, taip pat perspėjo, kad komunistinė valstybė yra pasiruošusi „didelio masto branduoliniam karui“.