Žemės drebėjimas, kurio stiprumas siekė 5,8 balo pagal Richterio skalę, labiausiai buvo jaučiamas į rytus nuo Tokijo esančios Tibos prefektūros priemiesčiuose, kur galėjo būti padaryta žala pastatams, pranešė agentūra.

Žemės drebėjimas buvo pakankamai stiprus, kad nuo lentynų numestų daiktus ir priverstų siūbuoti sostinės pastatus. Tačiau kol kas nėra jokių pranešimų apie padarytą žalą ar nukentėjusiuosius.

Naritos oro uostas, pagrindinis tarptautinio susisiekimo su Tokijumi kelias, esantis Tibos prefektūroje į rytus nuo sostinės, po požeminių smūgių trumpam uždarė savo pagrindinį taką.

Tokiją ir rytinius jo priemiesčius jungiančios geležinkelio linijos taip pat buvo trumpam uždarytos, pranešė transporto vadovai.

17 val. 54 min. (8 val. 54 min. Grinvičo laiku) prasidėjusio žemės drebėjimo epicentras buvo šiaurinėje Tibos prefektūroje, maždaug už 100 kilometrų į rytus nuo Tokijo. Meteorologijos agentūros pranešimu, cunamio grėsmės nėra.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją