"Šis popiežius išsiskyrė tuo, kad taip greitai sugebėjo pavergti milijonų žmonių, kurie buvo praradę tikėjimą Bažnyčia, širdis", - rašoma pirmajame "Time" puslapyje.

"Time" redakcijos sprendimu, šių metų pradžioje po netikėto jo pirmtako popiežiaus Benedikto atsistatydinimo popiežiumi išrinktas Pranciškus pastaruosius 12 mėnesių buvo įtakingiausias ir įdomiausias naujienų šaltinis visame pasaulyje.

Šios savaitės pradžioje "Time" susiaurino kandidatų sąrašą iki dešimties, o vėliau - iki penkių. Popiežius Pranciškus galiausiai pralenkė JAV informatorių Edwardą Snowdeną, Sirijos prezidentą Basharą al-Assadą, Teksaso senatorių Tedą Cruzą ir homoseksualų teisių aktyvistę Edith Windsor.

Buvęs Buenos Airių arkivyskupas Jorge Mario Bergoglio yra pirmasis popiežius neeuropietis, taip pat pirmasis popiežius jėzuitas. Ordinui Pranciškus priklauso nuo 1958 m.

Ch. M. Bergoljo gyvenimo būdas visada buvo kuklus. Buenos Airėse, kur dvasininkas buvo paskirtas arkivyskupu dar 1998 metais, jis gyveno nedideliame bute be tarnų. Jis nesinaudojo nei asmeniniu automobiliu, nei asmeninio vairuotojo paslaugomis, važinėjo metro ir dėvėjo paprastą juodos spalvos vienuolio tuniką.

Jis laikomas vargšų ir nuskriaustųjų gynėju.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)