Šalies gyventojai ir įmonės labdarai paaukojo rekordinį kiekį maisto, drabužių, daiktų ir pinigų. Skaičiuojama, kad daiktais sulaukta daugiau nei 170 tonų labdaros.

Individualūs asmenys ir kompanijos įvairioms labdaros organizacijoms ir akcijoms paaukojo apie 20 milijonų svarų sterlingų (apie 22,7 mln. eurų). Tačiau iki šiol mažiau nei 800 tūkst. svarų (apie 911 tūkst. eurų) pasiekė savo tikslą.

Didelė dalis drabužių ir daiktų šiuo metu yra išvežti į Češyro miestą, kur „British Red Cross“ organizacijos sandėlyje turėtų būti perskirstyti.

Netinkami nešioti drabužiai yra rūšiuojami perdirbimui, geros kokybės drabužiai parduodami „British Red Cross“ parduotuvėse visoje šalyje.

Pasak labdaros kompanijos atstovės Dianos Goss, išrūšiuoti ir paruošti tokį kiekį labdaros – didžiulis iššūkis labdaros organizacijų darbuotojams.

Iki šiol organizacija teigia sugebėjusi išrūšiuoti apie pusę visos labdaros. Mažiau nei 6 proc., apie 10 tonų, buvo pasiūlyta arba bus labai greitai pasiūlyta Grenfell Tower aukoms, kurie tragiškame gaisre prarado visą turtą.

Iš viso apie 62 tonos drabužių yra parduodama „British Red Cross“ parduotuvėse, 15 tonų parduota tekstilės fabrikams perdirbimui, 87 tonos vis dar neišrūšiuotos.

„Toks jausmas, kad visuomenės dosnumas ir gerumas buvo išduotas. Žmonės aukojo tikėdamiesi, kad šie pinigai tiesiogiai pasieks nukentėjusiuosius, tačiau kas šiuo metu vyksta su dotacijomis, nėra visiškai aišku“, - BBC sakė bendruomenės atstovė Samia Badani ir pridėjo, kad tie, kuriems parama reikalinga labiausiai, yra skeptiški ir nėra tikri, ar sulauks pagalbos.

Tačiau labdaros organizacijų atstovai teigia, kad darbuotojai dirba nenuilsdami, tačiau dėl nelaimės ir sulauktos labdaros dydžio procesai užtrunka ilgiau nei norėtųsi.

Daugiau naujienų saviems Jungtinėje Karalystėje - tiesa.com.