Skelbiama, kad trečiadienio rytą Virdžinijoje buvo nušauti du tiesioginį reportažą rengę žurnalistai – televizijos reporterė ir operatorius.

Po kelias valandas trukusių gaudynių paaiškėjo, kad užpuolikas nusišovė.

Šaudymo, per kurį žuvo du televizijos žurnalistai – reporterė ir operatorius, bei buvo sužeistas dar vienas asmuo, įtariamasis yra tos pačios televizijos žurnalistas, pranešė pareigūnė Becky Coyner.

Pasak šios pareigūnės, atsakingos už pranešimus ir įrašus Ogastos apygardos šerifo tarnyboje, įtariamas 41-metų amžiaus Roanoko gyventojas Vesteris Lee Flanaganas II, kuris dirbo toje pačioje televizijos stotyje ir teikdavo pranešimus Bryce Williamso vardu.

Pranešama, kad tragedija įvyko pėsčiųjų alėjoje Monetos mieste, kai buvo filmuojamas reportažas televizijai WDBJ.

Vaizdo įraše matoma, kaip reporterė Alison Parker „Bridgewater Plaza“ kalbina moterį, klausinėja jos apie turizmą vietovėje. Pokalbio metu nuaidi maždaug septyni šūviai. Moterys pradeda klykti ir vaizdas nutrūksta.

Transliacija grįžta į televizijos studiją, kur priblokšti darbuotojai bando susivokti, kas nutiko.


Vėliau WDBJ reporteriai tiesioginiame eteryje patvirtino, kad buvo nušauta 24 metų reporterė A. Parker ir 27 metų operatorius Adamas Wardas.

Reportažo vaizdo įraše užfiksuotas netoliese dviejų moterų stovintis tamsiai apsirengęs ir daiktą, panašų į šaunamąjį ginklą, laikantis vyras.

Prieš nutrūkstant transliacijai, jis ramiai pasišalina iš kadro.




„Nežinome, koks galėjo būti motyvas. Nežinome, kas yra įtariamasis ar žudikas“, – teigė stoties vadybininkas Jeffrey Marksas.

Incidentas įvyko Bedfordo apskrityje; per televiziją rodytame vaizde, kurį filmavo WDBJ operatorius Adamas Wardas, nuaidėjo šūviai, netrukus operatorius krito negyvas. Žuvo ir reporterė Alison Parker, sakė J. Marksas.

WDBJ TV savo tinklalapyje nurodė, kad incidento vieta – prie prekybos centro Monetos bendruomenėje, kur atvyko teisėsaugininkų būrys.