Vokietijos kanclerės A. Merkel sprendimas svetingai priimti migrantus gali sužlugdyti Europos projektą ir išstumti Didžiąją Britaniją iš Europos Sąjungos“, – sakoma redakciniame straipsnyje, paskelbtame leidinio tinklalapyje.

Viso labo prieš metus A. Merkel neabejotinai buvo įtakingiausia tarp Europos politikų. To įrodymas, be kita ko, buvo ilgas jos darbas federalinio kanclerio poste ir jos šalies ekonominė galia. Be A. Merkel Europos Sąjunga nieko nespręsdavo.

Bet, kviesdama pabėgėlius į Vokietiją, ji smogė Europos Sąjungos vienybei smūgį, nuo kurio ši tikriausiai nebeatsitokės, pažymi „The Telegraph“.

Pasak leidinio, A. Merkel išprovokavo žmonių antplūdį į Europą. Dabar ji tikina, kad kitos ES šalys neturi kito pasirinkimo kaip suteikti prieglobstį migrantams, kurie joms nereikalingi.

Praėjusį savaitgalį Vokietijoje įvyko rinkimai į kelių federalinių žemių parlamentus, ir jų rezultatai, „The Telegraph“ nuomone, yra įspėjimas kanclerei A. Merkel.

„Tikriausiai A. Merkel gali susitvarkyti su migracijos krize, bet jei jos nenugalimumo aureolė išnyko visiems laikams, kaltinti dėl to ji turi tik save“, – daro išvadą laikraštis.