„Boro Bistro“ dirbęs Alexandre'as Londone gyveno dvejus su puse metų. Jį užpuolė peiliu ginkluotas teroristas, nušokęs nuo baro stogo. Vienas artimiausių prancūzo draugų, barmenas Vincentas Le Berre pasakojo, kaip viskas nutiko.

„Baras buvo sausakimšas, teroristas užlipo ant stogo ir šoko ant terasoje buvusio skėčio sužeisdamas vieną iš kolegų. Jis puolė akimirksniu, nužudė klientą. Pamačiau jį už dviejų metrų, priešais mane. Jo akyse mačiau pyktį. Sugebėjau pasprukti, bet mano draugas Alexandre'as nespėjo, jam peiliu smogė į kaklą“, – žuvusiojo draugą citavo portalas standard.co.uk.

Taip pat žuvusia paskelbta australė Kirsty Boden. Moteris bėgo padėti teroristų automobilio partrenktiems žmonėms, tačiau pati neteko gyvybes. Medicinos seserimi dirbusi 28-erių moteris artimųjų apibūdinta kaip geraširdė ir rūpestinga.

Šeima didžiuojasi paskutiniaisiais K. Boden veiksmais, mat ji drąsiai bėgo į pavojų nepaisydama grėsmės sau pačiai.

Dar vienas žuvusysis – Jamesas McMullanas, iš Hackney rajono. 32-ejų vyras buvo bare su draugais ir išėjo lauk parūkyti būtent tuo metu, kai šalia baro į stulpą rėžėsi teroristų mikroautobusas. Jo šeima desperatiškai bandė rasti vyrą, tačiau sesuo pranešė, kad J. McMullanas žuvo.

Aukos tėvas teigė besistengiantis tęsti savo išskirtinio sūnaus pradėtus darbus. J. McMullanas buvo tik ką pradėjęs verslą internete, kurio tikslas – pakeisti švietimo sistemą. „Kol kas ši tema per skaudi. Tiesiog bandau išlaikyti verslą, taip, kaip jis būtų daręs gyvas“, – sakė tėvas.

Pirmoji identifikuota auka buvo kanadietė Christine Archibald, mirusi ant sužadėtinio rankų po to, kai ją partrenkė teroristų automobilis. 30-metė į Londoną buvo atvykusi savaitgaliui. Žuvusiosios sužadėtinio sesuo kreipėsi į žmones, prašydama palaikyti jos brolį.

„Jis subyrėjo į milijoną šipulių. Jis laikė jos ranką ir matė, kaip ji mirė. Per sekundę visas jo gyvenimas buvo iš jo atimtas. Mano širdį draskė jo balsas telefone, kuomet verkdamas ir būdamas vienas jis bandė suvokti, kas ką tik įvyko“.

Socialiniuose tinkluose žmonės vis dar ieško dingusiųjų po išpuolio. Pagalbos prašo dviejų prancūzų, vieno ispano ir vienos australės artimieji.

Daugiau naujienų saviems Jungtinėje Karalystėje - tiesa.com.