Ispanijos žiniasklaidos priemonės, įskaitant dienraštį „El Pais“, skelbė, kad žuvo mažiausiai 13 žmonių. Tai patvirtino ir Ispanijos vyriausybė. 16 sužeistųjų būklė sunki, iš viso kol kas pranešta apie 80 sužeistųjų.

Incidentas sukėlė chaosą miesto centre, žmonių kamščius gretimose gatvėse. Greitosios pagalbos ir policijos pareigūnų automobiliai vyksta į įvykio vietą. Vietos pareigūnai aptvėrė įvykio vietą, uždarytos visos artimiausios parduotuvės. Pareigūnai patvirtino, kad tai teroristinis išpuolis, vienas įtariamasis užpuolikas užsibarikadavo bare.

Anksčiau skelbta, kad jis įkaitais buvo paėmęs žmonių, tačiau ši informacija nepasitvirtino. Policija iš viso ieškojo dviejų įtariamųjų, vienas jų – Drissas Oukabiras – jau sulaikytas.

Pareigūnai liepė uždaryti artimiausias metro ir traukinių stotis.

Pirminiais duomenimis, automobilis trenkėsi į per perėją ėjusius žmones. Liudininkų teigimu, vairuotojas į pėsčiuosius taikėsi tyčia.

Barselonoje gyvenantis studentas Marcas Esparcia žinių tarnybai BBC papasakojo apie išgyventą paniką: „Pasigirdo didelis triukšmas, visi ėmė bėgti. Ten buvo daugybė žmonių ir šeimų. Tai – viena lankomiausių vietų Barselonoje. Manau, keletas žmonių buvo sužeista. Kilo panika, tai buvo siaubinga“.

Laikraštis „El Pais“ skelbia, kad sunkvežimio vairuotojas, iššoko iš automobilio ir paspruko pėsčiomis.

Įvykio vietoje dirbantis Stevenas Turneris tikino, kad jo kolegos matė, kaip sunkvežimis įvažiavo į minią. Jis pats pastebėjo mažiausiai tris ant grindinio gulinčius žmones. Šiuo metu incidento vietoje dirba ginkluoti pareigūnai.

Nors kol kas neaišku, ar įvykis buvo planuotas ir susijęs su terorizmu, sunkvežimiai bei automobiliai ne kartą naudoti per išpuolius Europoje, kurių metų įvažiuota į pėsčiuosius.

#ÚTLIMAHORA Primeras imágenes sobre el atropello masivo de una furgoneta en #Barcelona en Las Ramblas #LasRamblas -By:@jordipc pic.twitter.com/KRkp6HkiV0— EURABIA (@Eurabia_News) August 17, 2017

Išpuolį Barselonoje jau pasmerkė Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Ji savo „Twitter“ paskyroje rašė, kad smerkia šį „šlykštų ir bailų išpuolį Barselonos širdyje“.

Išpuolį taip pat pasmerkė ir kiti pasaulio lyderiai. Paramą Barselonai išreiškė Londono meras Sadiqas Khanas bei JAV prezidentas Donaldas Trumpas.