„Islamo valstybės“ kovotojai įvykdė sprogdinimus Briuselio oro uoste ir metro stotyje“, – AMAQ cituojamas ISIS pareiškimas.

Kiek anksčiau skelbta, kad „Islamo valstybės“ (IS) šalininkai socialiniuose tinkluose neslepia džiaugsmo dėl Briuselyje įvykdytų išpuolių, per kuriuos žuvo dešimtys žmonių.

Grasina naujais išpuoliais

Po kruvinų išpuolių Briuselyje teroristinė organizacija „Islamo valstybė“ (IS) grasina naujais smurto aktais. Laukia „juodos dienos“ – kerštas už „agresiją“ prieš IS, sakoma įraše grupuotės paskyroje, antradienio popietę paskelbtame trumpųjų žinučių tinkle „Telegram“.

„Mes pažadame kryžiuočių aljansui, kovojančiam prieš „Islamo valstybę“, kad jo laukia juodos dienos už jų agresiją prieš „Islamo valstybę“, – grasinama pareiškime.

„(Islamo) valstybė privers jus tūkstantį kartų pergalvoti savo veiksmus, prieš dar kartą nužudant musulmoną, ir žinokite, kad dabar musulmonai turi (Islamo) valstybę, kuri juos apgins“, – rašoma viename iš socialinių tinklų.

Aukšto rango šaltinis iš Europos struktūrų, atsakingų už kovą su terorizmu, jau įtarė, kad šias atakas galėjo surengti „Islamo valstybė“.

Būtent tokį teroristų pranešimą skelbė su „Islamo valstybe“ susijusi naujienų agentūra „Amak“, pažymi Egipto žiniasklaida. Savo pranešime teroristai nepateikė atakų detalių, bet grasino naujais išpuoliais Europoje, perduoda TASS.

Paviešinti įtariamų sprogdintojų atvaizdai

Paskelbta nuotrauka, kurioje įamžinti trys vyrai, kurie, kaip spėjama, gali būti susiję su teroristiniais išpuoliais Briuselyje. Du vyrai, vilkintys tamsiais megztiniais ir stumiantys vežimėlius, anot pareigūnų, galėjo būti atsakingi už sprogimą oro uoste.

Baltą švarką vilkintis vyras jiems iš dešinės – ieškomas Belgijos pareigūnų, skelbia žiniasklaida. Vėliau apie jo paiešką paskelbė ir Belgijos pareigūnai.

Per televiziją CCTV parodytas įtariamojo atvaizdas – akiniuotas vyras ožiška barzdele, vilkintis baltą striukę, užsidėjęs juodą skrybėlę, stumiantis vežimėlį su didžiuliu juodu lagaminu .

Briuselio oro uoste antradienį per du atskirus sprogimus žuvo 14 žmonių, sužeista daugiau kaip 90, pranešė ugniagesių tarnybos atstovas naujienų agentūrai AFP.

„Sužeistųjų yra 96, negyvųjų – 14. Šie skaičiai matyt keisis; tikimės vakare turėti jau galutinius skaičius“, – sakė atstovas.

Briuselio meras anksčiau pranešė, kad per trečią sprogimą – metropoliteno stotyje, žuvo apie 20 žmonių, sužeisti 106.

Tad bendras aukų skaičius dabar yra toks: mažiausiai 34 žuvusieji ir daugiau kaip 200 sužeistųjų.