Vos dvi dienos iki Elroy Chesterio 44-ojo gimtadienio jam Hantsvilio kalėjime buvo suleista mirtina injekcija.

Jo mirtis buvo konstatuota 19 val. 4 min. vietos (ketvirtadienį 3 val. 4 min. Lietuvos) laiku, 27 minutės po mirtino vaistų kokteilio suleidimo, pranešė Teksaso baudžiamosios justicijos departamentas.

Kelios akimirkos prieš mirtiną injekciją E.Chesteris kreipėsi į vienos savo aukos, ugniagesio Willie Rymano, šeimą ir pasakė, jog gailisi dėl to, kad "atėmė jų mylimą žmogų", pranešė kalėjimo pareigūnai. Tada jis pradėjo tyliai dainuoti pats sau, o vienas nuo jo nukentėjęs žmogus liudininkų patalpoje tyliai verkė.

E.Chesteris prisipažino nužudęs W.Rymaną ir dar keturis žmones. W.Rymanas buvo nužudytas 1998 metų vasarį, kai sutrukdė E.Chesteriui seksualiai prievartauti savo paaugles dukterėčias per įsilaužimą į jų namus.

Per 14 metų, kai laukė mirties bausmės, E.Chesteris ne kartą kreipėsi prašydamas malonės dėl savo protinio atsilikimo.

Tačiau Aukščiausiasis Teismas atsisakė įsikišti į jo bylą.

Mirties bausmė Jungtinėse Valstijose buvo sugrąžinta 1976 metais. Teksase jos vykdymas buvo atnaujintas 1982 metais ir šioje valstijoje įvykdoma daugiau kaip trečdalis visų JAV egzekucijų.

Floridoje valanda prieš E.Chesterio mirties bausmės įvykdymą buvo įvykdyta mirties bausmė 58 metų Williamui van Poyckui, už kalėjimo prižiūrėtojo nužudymą nesėkmingai bandant išvaduoti kitą kalinį.

Tas kitas kalinys, Jamesas O'Brienas, 1999 metais kalėjime buvo mirtinai sutryptas. Nors dėl jo mirties buvo apkaltinti septyni kalėjimo prižiūrėtojai, nė vienas iš jų nebuvo nuteistas.

W.van Poycko egzekucija šiemet Floridoje buvo trečioji.

Floridoje mirties bausmės laukia 405 kalinių - daugiau nei bet kurioje kitoje valstijoje, išskyrus Kaliforniją, kurioje laikomi 725 mirtimi nuteisti kaliniai ir kuri mirties bausmių vykdymą 2006 metais sustabdė.