Septyni teismo, į kurį dabar sutelktas visos Amerikos dėmesys, teisėjai 150 minučių kamantinėjo abiejų šalių advokatus. Susipažinę su argumentais, jie išėjo iš teismo salės, palikdami abu varžovus - demokratą Alą Gore'ą (Elą Gorą) ir respublikoną George'ą W. Bushą (Džordžą V. Bušą) - bei nekantraujančią visuomenę laukti, ar bus leista rezultatams, kurie buvo gauti rankomis perskaičiavus palyginti nedaug biuletenių, nulemti lapkričio 7 dienos rinkimų nugalėtoją.

Tuo tarpu Palm Byčo ir Majami Deido apygardose toliau vyksta balsų perskaičiavimas. Skaičiuotojai panešė, kad A. Gore'o sąskaitą papildė dar keliolika balsų, tačiau kol kas toli gražu ne tiek, kad iš esmės pakeistų dabartinį rezultatą, ir, kaip tikėjosi demokratai, užtikrintų jų kandidatui 25 Floridos rinkikų paramą, būtina laimėti JAV vadovo rinkimus.

Brovardo apygardoje balsų perskaičiavimas buvo sustabdytas, nes apygardos rinkimų komisijos pirmininkė atsistatydino, pareiškusi, kad jai būtinos atostogos pailsėti.

"Aš nebeturiu jėgų taip tęsti po 15 valandų per dieną", sakė ji. "Turiu pagalvoti apie savo sveikatą... Kažkas gali mane pakeisti. Tačiau niekas nepakeis manęs šeimoje", sakė Jane Carrol (Džein Karol).