Iš Pakistano nelegaliai atvežtą auką, kuri tada buvo 10-metė mergaitė, ne kartą žagino 85 metų Ilyasas Asharas, kuris, be to, drauge su 69 metų žmona Tallat vertė ją dirbti jų tarnaite.

Ją poros namo su penkiais miegamaisiais rūsyje rado tyrėjai, aiškinęsi įtarimus dėl pinigų plovimo.

Mergina, kuriai dabar yra virš 20 metų, išmoko tam tikrą ženklų kalbą, kad pernai galėtų liudyti teisme.

„Šie pinigai jokiu būdu neatlygina to, ką ji patyrė per virtinę metų, bet jie padės jai gyventi toliau ir tęsti savo įkvepiantį atsigavimą po šių baisių įvykių“, – sakė Salfordo vyresnioji inspektorė Mary Doyle.

„Manau, kad šiandienos rezultatas taip pat suteikia vilties visoms prekybos žmonėmis aukoms. Tai primena mums, kad yra žmonių, norinčių atvežti žmones į šią šalį vien tam, kad (juos) išnaudotų, bet, teisingai naudojant įstatymus, kaltininkai gali būti visiškai patraukti atsakomybėn“, – sakė ji.

Teismas apskaičiavo, kad Asharai turėtų sumokėti aukai 101 300 svarus: tiek, kiek ji būtų uždirbusi, jei būtų gavusi minimalų atlyginimą už 12-os valandų per dieną darbą šiai porai kasdien nuo 2003 metų, išskyrus 10 laisvų dienų.

Pora taip pat turi grąžinti valstybei pašalpas, kurias neteisėtai ėmė tos mergaitės vardu.

Auka, kurios vardas neskelbiamas, negali nei skaityti, nei rašyti, bet Asharai išmokė ją parašyti savo vardą, kad galėtų jos vardu imti socialines pašalpas.

Dėl vaiko žaginimo ir išnaudojimo nuteistas Ilyasas Asharas
Ilyasui Asharui anksčiau buvo skirta 15 metų kalėjimo bausmė už išžaginimą, prekybą žmonėmis ir sukčiavimą dėl pašalpų, o jo žmonai Tallat – penkeri kalėjimo metai už prekybą žmonėmis ir sukčiavimą dėl pašalpų.

Poros 46 metų dukrai Faaizai Ashar buvo skirta visuomenei naudingo darbo už sukčiavimą dėl pašalpų.

Anksčiau skirdamas jiems bausmes teisėjas Peteris Lakinas sakė, kad Asharai neparodė jokio atgailavimo ir yra „labai nemalonūs, itin manipuliuojantys ir negarbingi žmonės“, nelaikę tos mergaitės žmogumi.