Prieš tai, Kemdeno rajono taryba teisme argumentavo, jog skvoteriai dažnai pridaro daug žalos, o policija juos sieja su narkotikais, vandalizmu ir grėsmingu elgesiu. Pasak tarybos advokatų, negyvenamų namų sąrašo paviešinimas statytų į pavojų kovą su nusikalstamumu.

Teisėja į tai atsakė, kad skvoteriavimas nėra nusikaltimas.

Negyvenamų namų sąrašą daugiausiai sudaro valstybei ir privačiam verslui, o ne atskiriems asmenims priklausantys pastatai.

Pasak F. Henderson, sąrašo paviešinimas gali turėti neigiamos įtakos nusikaltimų prevencijai ta prasme, kad namus gali užimti ne skvoteriai, o organizuoti nusikaltėliai.

„Tačiau tribunolas nelaiko gyvenimo skvoterių kaimynystėje kažkokiu socialiniu nuostoliu, taip pat, kol skvoteriavimas nėra nelegalus dalykas, skvoterių iškeldinimo išlaidos nėra teismo rūpestis“, - pridūrė teisėja.

Vis tik tarp britų ir aukštesniuose valdžios lygmenyse paplitusi priešinga nuomonė, rašo dailymail.co.uk. Pasak portalo, vienam Londono chirurgui ir jo nėščiai žmonai planuojant įsikelti į naują namą West Hampsteade, jį netikėtai užėmė 11 žmonių grupė. Oliveris ir Kaltun Cockerell pasiūlė 500 svarų, kad skvoteriai išsikraustytų, tačiau jie pareikalavo daugiau. Porali neliko nieko kito, kaip kreiptis į teismą.

Neseniai Britanijos Teisingumo sekretorius Kenas Clarke pažadėjo parengti įstatymus, pagal kuriuos skvoteriavimas taptų nelegalus.