Ankstų trečiadienio rytą pakrantės apsaugos tarnybos laivas atplukdė 481 migrantą į Sicilijos Pocalo uostą, dar 422 buvo išlaipinti iš Maltos nevyriausybinės organizacijos MOAS laivo kiek toliau esančiame Trapanyje.

Vienas atvykėlių – naujagimis kamerūnietis Christus, kurį motina pagimdė antradienį senoje medinėje valtyje.

Gelbėtojai plojimais pasitiko motiną, kai ji trapu užlipo į nevyriausybinių organizacijų „SOS Mediterranee“ ir „Gydytojai be sienų“ (Medecins Sans Frontieres, MSF) laivą „Aquarius“.

Mažylio tėvas į pavojingą kelionę iš Libijos į Europą turėtų leistis vėliau.

MSF akušerė Alice Gautreau tviteryje aprašė, kaip ji nukirpo kūdikio virkštelę.

„Mažasis Christus laikosi puikiai, kaip ir jo mama. Bet abiems jiems būtų buvę geriau, jeigu jai nereikėtų gimdyti Viduržemio jūros viduryje, apsuptai 100 vyrų“, – pridūrė A. Gautreau.

Kiti keturių nevyriausybinių organizacijų –MSF, „SOS Mediterranee“, „Save the Children“ ir „ProActiva Open Arms“ – lavai į Italijos uostus plukdo dar maždaug 2,7 tūkst. antradienį jūroje surinktų migrantų, tarp kurių yra daug vaikų.

Italija ragina savo partneres Europos Sąjungoje „prisidėti konkrečiai“ prie krizės sprendimo: ir ribodamos migrantų srautą iš Libijos, ir priimdamos atlaikiusius pavojingą kelionę per jūrą žmones.

Italijos ministras pirmininkas Paolo Gentiloni praėjusią savaitę perspėjo, kad jo šalies galimybės priimti migrantus nėra „beribės“, kai vien šiemet Italija priėmė apie 85 tūkstančius migrantų iš 100 tūkstančių atvykusiųjų.

ES vidaus reikalų ministrai praėjusią savaitę pažadėjo neatidėliotinai palaikyti Europos Komisijos planą suteikti Italijai 35 mln. eurų pagalbos.

Šis klausimas buvo ir trečiadienio derybų dienotvarkėje Trieste, kur P.Gentiloni susitiko su Prancūzijos prezidentu Emmanueliu Macronu ir Vokietijos kanclere Angela Merkel, dalyvaujančiais Vakarų Balkanų šalių vadovų susitikime.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)