Antradienį D. Cheney buvo parinktas respublikonų kandidato į prezidentus George Busho (Džordžo Bušo) rinkimų partneriu.

Demokratas B. Clintonas tiesiogiai nekritikavo D. Cheney balsavimo pozicijos per dešimtį metų, kai jis buvo kongresmenu nuo Respublikonų partijos. D. Cheney pelnė griežto konservatoriaus reputaciją, priešindamasis abortams ir ginklų kontrolės įstatymams. Be to, jis siekė leisti pumpuoti naftą Arktiniame nacionaliniame laukinės gamtos rezervate.

B. Clintonas, atsakydamas žurnalistams, pareiškė, kad D. Cheney kandidatūra "dar labiau išryškina", jog lapkričio 7 dieną vyksią prezidento rinkimai bus "reikšmingas pasirinkimas".

"Esama didelių nuomonių skirtumų dėl aplinkosaugos, saugumo nuo ginklų, dėl moters teisės pasirinkti, dėl pilietinių teisių įgyvendinimo ir dėl ekonominės politikos. Ir būtent tai, aš manau, turi būti sprendžiama rinkimuose", sakė B. Clintonas.

Tačiau, pasak jo, jis laiko D. Cheney asmeniškai patraukliu ir yra patenkintas jo parinkimu. Prezidentas pažymėjo D. Cheney patirtį Kongrese bei dirbant George Busho (Džordžo Bušo) vyresniojo administracijoje, kurioje jis buvo gynybos sekretoriumi.

B. Clintono žodžiais, "tai turėtų būti pozityvios reikšmės rinkimai, kai žmonės gerai kalba apie savo oponentus asmeniškai ir pripažįsta turį nuoširdžių nesutarimų".