„Gerbiamas prezidente, pirmiausiai norėčiau prisistatyti. Aš – Elvis Presley, žaviuosi jumis, nuoširdžiai gerbiu visą jūsų biurą. Prieš tris savaites Palm Springse kalbėjau su viceprezidentu, išsakiau jam savo nerimą dėl mūsų šalies.

Narkotikų kultūra, hipiuojantys elementai, vokiečių socialistinė studentija, juodosios panteros ir pan. nelaiko manęs savo priešu. Myliu Ameriką. Pone, esu pasirengęs atlikti dėl savo šalies bet kokią tarnybą.

Neturiu jokių kitų įsivaizdavimų ar motyvų, tik siekį padėti savo šaliai. Galėčiau būti kur labiau naudingas dėl savo ryšių su visokio amžiaus žmonėmis, jeigu padarytumėte mane federaliniu agentu. Visų pirma, aš – menininkas, taigi viskas, ko man reikia, – federaliniai įgaliojimai.

Pone, apsistosiu viešbutyje „Vašingtonas“, kambaryje 505-506-507. Užsiregistravau Johnno Behrouzo pavarde. Lauksiu tiek, kiek reikės, kad gaučiau federalinio agento darbą. Atlikau išsamų tyrimą piktnaudžiavimo narkotikais ir komunistinio smegenų plovimo srityje. Esu visame tame, pone.

Prie laiško pridedu trumpą autobiografiją, kad galėtumėte geriau suprasti mano pasiūlymą. Labai norėčiau su jumis susitikti, tiesiog pasisveikinti, jei rastumėte laiko.“

Šį laišką Elvis parašė pabendravęs su senatoriumi George‘u Murphy lėktuve, skridusiame iš Memfio į Vašingtoną. Atskridęs E. Presley pats atnešė laišką į šiaurės vakarų Baltųjų Rūmų sparną.

Elvis Presley

Prieš metus iki šio laiško

Namas „Graceland“ labiau priminė sandėlį. Kelis kambarius užėmė kostiumai – balti kostiumai su blizgučiais, mėlyni kostiumai su blizgučiais, šimtai kelnių, tūkstančiai marškinių. Kad ir kiek Priscilla stengėsi, jai nesisekė sužiūrėti vis didėjančio ūkio. Ji bandė kalbėtis su vyru, užmegzti kontaktą, sugrąžinti santykiams kibirkštį, bet viskas nesėkmingai. Elvis visa galva pasinėrė į koncertinę veiklą.

Rokenrolo karalius ką tik pasirašė sutartį su viešbučiu „International“. Jame, vienoje iš prabangiausių – Las Vegaso salėje Elvis koncertuos ateinančius penkerius metus. Į pirmus 58-is koncertus pirmą mėnesį atėjo daugiau nei 130 tūkst. žmonių.

Paskui ėmė pardavinėti dar žiemą įrašytus rinkinius „From Elvis in Memphis“ ir „Back in Memphis“. Rugpjūčio pabaigoje singlas „Suspicious Minds“ užėmė pirmą vietą grojaraščiuose. Koncertai viešbutyje atnešė pusės milijono dolerių pelną, publika su džiaugsmu sutiko žvaigždės grįžimą. Būtent tai ir nusvėrė koncertinę veiklą.

Sumanymas daryti karjerą kine žlugo, naujoji karta linko prie „The Rolling Stones“ ir „Simon & Garfunkel“. Karalius jau stiprino repertuarą „The Beatles“ dainomis. Šie, beje, atsakė tuo pačiu. Greitai Elvis atrado naują stilių. 1970 m. vasarį jis pirmą kartą išėjo į sceną su blizgučiais išsiuvinėtu baltu kostiumu su kliošinėmis kelnėmis. Jis vėl patraukė šturmuoti muzikinio olimpo.

Visą istoriją apie E. Presley ir tamsiąją jo pusę skaitykite portale moteris.lt.