Trečiadienį spaudos konferencijoje E.Savisaaras sakė, jog tai yra vyriausybės politinė ataka prieš jį ir Centro partiją.

Pasak Talino mero, tokių atakų būta ir anksčiau, ir jomis siekta pridengti valdančiosios koalicijos skandalus.

E.Savisaaras pabrėžė, jog yra „nekaltas kaip ėriukas“.

Pasak prorusiškos Centro partijos lyderio, yra trys pagrindinės priežastys, dėl ko buvo surengtas šis puolimas: pirma, jis grįžo į politiką, antra, valdančioji koalicija siekia pridengti „didžiulio masto vagystę įmonėje „Talino uostas“, ir trečia, artėja Centro partijos suvažiavimas.

E. Savisaaras, kuris antradienį buvo sulaikytas dėl įtarimų korupcija, trečiadienį ryte, kaip pranešama, dalyvavo Estijos sostinės tarybos posėdyje.

Antradienį sostinės valdžia buvo pranešusi, kad E.Savisaarą, kuris yra prorusiškos Centro partijos lyderis, laikinai pavaduos vicemerė Merike Martinson, tačiau trečiadienį ryte prieš eilinio tarybos posėdžio pradžią jis atvažiavo prie Poskos namo.

Centro partijos atstovas spaudai Taavi Pukkas patvirtino BNS, kad, jo žiniomis, E.Savisaaras vėl eina savo pareigas.

Atstovas spaudai pridūrė, kad Centro partija numato vėliau dieną aptarti klausimą dėl partijos valdybos sušaukimo.

Talino tarybos posėdžiai vyksta Poskos name, nes miesto tarybos pastatas sostinės Laisvės aikštėje nėra pritaikytas neįgaliems žmonėms, ir E.Savisaarui, kuriam anksčiau šiais metais buvo amputuota koja, būtų problemiška jame dirbti.

Estijos generalinė prokuratūra antradienį pranešė, kad E.Savisaaras yra sulaikytas ir jo atžvilgiu atliekami tyrimo veiksmai. Sulaikytojo statusas reiškia, kad asmuo netenka laisvės 48 valandoms.

Tačiau vėliau generalinė prokuratūra nurodė, kad neketina prašyti taikyti kardomąją suėmimo priemonę Talino merui.

Kaltinimai dėl korupcijos buvo pateikti dar šešiems asmenims.