Pasak pareigūnų, tarp žuvusiųjų yra ne tik judėjimo „Talibai“ atstovai, bet ir NATO bei Afganistano saugumo pajėgų kariai.

NATO tarptautinių pajėgų (ISAF) bazė Dželalabade, kur įsikūręs trečiasis pagal dydį karinis oro uostas Afganistane, buvo užpulta sekmadienio rytą. Talibai apšaudė bazės teritoriją ir susprogdino keletą bombų prie jos sienos.

„Keletą bombų susprogdino teroristai-mirtininkai“, - teigė NATO atstovas.

ELTA praneša, kad sukilėliai naudojo granatas, minosvaidžius ir šaunamuosius ginklus. Savižudžiai detonavo užminuotus automobilius. Kiek tiksliai užsienio karių buvo sužeista, ISAF atstovas nepasakė. Kad atstumtų užpuolikus, ISAF, be kita ko, naudojo sraigtasparnius.

Džalalabado oro uosto kompleksas turi kelias saugumo zonas. ISAF bazė yra toli nuo pagrindinių vartų į oro uostą. Pro juos sukilėliams pavyko prasiveržti.

Prie antrojo apsaugos barjero įsibrovėliai nukauti. Iki šiol rasti šešių sukilėlių kūnai. Taip pat žuvo trys afganų saugumo pajėgų nariai ir šeši buvo sužeisti.

Talibai savo interneto svetainėje paskelbė, kad pradžioje vienas savižudis užminuotu automobiliu "padarė priešui didelės žalos" ir sunaikino visus apsaugos barjerus. Tada esą talibų kovotojai įsiveržė į bazę.

Džalalabado oro uostas šiais metais buvo užpultas jau du kartus.