Sprogimus suukėlė dujų nuotekis, rašo BBC. Portalas skelbia, kad žuvo 24 žmonės, 270 sužeista.

Per stiprius sprogimus Gaosiongo miesto Cianjheno rajone gatvėse atsirado gilūs įtrūkimai, o automobiliai buvo mėtomi į visas puses, rašo BBC.

Tiksli dujų nuotėkio priežastis kol kas nėra aiški, tačiau pranešama, jog sprogimai galėjo įvykti dėl dujotiekio pažeidimų.

Įvykio vietoje darytose nuotraukose matyti dideli gaisrai, apverstos transporto priemonės, po nuolaužomis gulintys kūnai bei į dvi dalis suskilusios gatvės.

Sprogimai įvyko vėlų liepos 31 d. vakarą. Liudininkai pasakoja ore išvydę didžiulius ugnies kamuolius, o Taivano ministro pirmininko teigimu, viso sprogimų buvo mažiausiai penki.

„Vietos gaisrinei apie dujų nuotėkius buvo pranešta vėlų liepos 31 d. vakarą, apie vidurnaktį įvyko keletas sprogimų, apėmusių nuo dviejų iki trijų kvadratinių kilometrų teritoriją“, - teigiama Valstybinės priešgaisrinės apsaugos tarnybos pranešime.

„Mačiau daugybę visur gatvėse išmėtytų automobilių ir motociklų variklių, gydytojus, tikrinančius, ar rasti žmonės gyvi, ar mirę“, - pasakojo liudininkas, įvykio vietoje atsidūręs iš karto po įvykusių sprogimų.

„Kadangi sprogimai buvo labai stiprūs, iš tiesų sudėtinga greitai suvaldyti situaciją“, - patikino įvykio liudininkas bei pridūrė, kad dėl sprogimų atsirado didžiulį urvą primenanti ertmė.