Pasak vietos žiniasklaidos, autobusas važiavo iš ekskursijos į vieną ūkį centriniame Taidžonge, kai rytinėje Taibėjaus dalyje nuvažiavo nuo kelio.

Nacionalinė priešgaisrinė agentūra parnešė, kad 32 žmonės žuvo ir dar 13 yra gydomi ligoninėje, dauguma jų patyrė sunkius sužeidimus.

Po nelaimės ant šono apvirtęs 45 žmones vežęs autobusas gulėjo šalikelėje. Šalia jo ant žemės buvo suguldyti baltai uždengti žuvusiųjų palaikai, informavo naujienų agentūros AFP korespondentas.

Remiantis pranešimais, per nelaimę buvo nuplėšta viršutinė autobuso dalis ir kai kurie keleiviai iš jo iškrito.

Į avarijos vietą buvo išsiųsta maždaug 100 gelbėtojų. Policija aiškinasi, ar autobuso vairuotojas neviršijo leistino greičio, pranešė vietos žiniasklaida.

Pranešama, kad jau 19 metų eksploatuojamas autobusas priklausė vienai ekskursijas Taivane organizuojančiai agentūrai.

Taivano ministrų kabinetas paskelbė pranešimą, kuriame sakoma kad premjeras Lin Chuanas „išreiškė užuojautą dėl žmonių, žuvusių per avariją, ir nurodė Sveikatos apsaugos ministerijai... pasistengti, kad būtų išgelbėti sužeistieji“.

Taivane netoli Taibėjaus liepą užsidegė lankytojų iš žemyninės Kinijos autobusas ir žuvo visi 26 juo važiavę žmonės.

Pasak tyrimą atlikusių pareigūnų, to autobuso vairuotojas sąmoningai sukėlė gaisrą, norėdamas nusižudyti prieš tai, kai autobusas rėžėsi į užtvarą.

Keleivius į oro uostą vežęs vairuotojas buvo neblaivus. Jis degalais apipylė vairuotojo sėdynę ir grindis prie išėjimo durų, o paskui viską padegė žiebtuvėliu, paskelbė tyrėjai rugsėjo mėnesį.

Po to incidento žemyninės Kinijos valdžia pareikalavo, kad Taivanas imtųsi veiksmų turistų iš Kinijos saugumui užtikrinti.