Dokumentuose, kuriuos teismui pateikė prokuratūra, sakoma, jog apie vyresniojo Carnajevo prisidėjimą prie trigubo nužudymo pareiškė per apklausą jo pažįstamas Ibrahimas Todaševas. Omenyje turimas nusikaltimas, padarytas Bostono priemiestyje Volteme 2011 metais. Tada trims vyrams buvo perpjautos gerklės, po to nužudytųjų lavonai buvo apiberti marihuana. Viena iš aukų buvo pažįstama su T. Carnajevu.

Šių metų gegužę FTB darbuotojai nušovė I. Todaševą jo namuose vykstant apklausai, per kurią jis buvo klausinėjamas apie draugystę su T. Carnajevu ir jų abiejų prisidėjimą prie trigubo nužudymo. Teisėsaugos institucijų atstovai tada pareiškė, jog I. Todaševas pradėjo duoti prisipažįstamuosius parodymus, bet po to netikėtai puolė FTB darbuotoją ir buvo nušautas.

Anksčiau JAV pareigūnai sakė, kad tiria galima T. Carnajevo prisidėjimą prie šio nužudymo, bet neinformavo, kad I. Todaševas davė prieš jį parodymus, pažymi AP.

Broliai Tamerlanas ir Džocharas Carnajevai įtariami dvigubo teroro akto per Bostono maratoną 2013 metų balandį organizavimu. Tada trys žmonės žuvo, o apie 260 buvo sužeista.

T. Carnajevas žuvo per sulaikymo operaciją, Dž. Carnajevą pavyko sučiupti. Jau teisiamam Carnajevui jaunesniajam pateiktas 30 punktų kaltinimas. Jam gresia mirties bausmė arba įkalinimas iki gyvos galvos.