Rusijos vadovo žurnalistas tiesiai šviesiai paklausė, ar jis psichiškai sveikas.

Anot žurnalisto, dauguma mano, kad V. Putinas neteko proto, skelbia inforesist.org.

Rusijos į prezidentas į klausimą atsakė patikindamas, kad jam viskas gerai.

„Yra žmonių, kurie sako, kad po visų tų valdžioje praleistų metų netekote proto. Ką jūs jiems atsakytumėte?“ – interviu pabaigoje pasiteiravo žurnalistas.

„O jūs po mūsų interviu nemanote, kad aš beprotis? Jau labai ilgą laiką tai politinės kovos dalis, dalis mano gyvenimo. Stengiuosi į tokius pareiškimus nekreipti dėmesio. Paprasčiausiai elgiausi taip, kaip manau esant teisinga, ginant mūsų šalies ir mūsų žmonių interesus“, – į klausimą atsakė Rusijos prezidentas.

DELFI primena, kad liepos 27 d. interviu tai pačiai televizijai V. Putinas sakė, kad naujasis rungtyniavimo dėl ginkluotės etapas, apie kurio pradžią jau seniai kalba tiek Vakarai, tiek ir Rusija, susijęs su JAV pasitraukimu iš sutarties dėl priešraketinės gynybos, kuris tapo svarbiu veiksniu visai tarptautinio saugumo sistemai.

„Kai JAV iš jos pasitraukė ir ėmė kurti savo asmeninę priešraketinės gynybos sistemą kaip dalį pasaulinės strateginės gynybos sistemos, mes iš karto pareiškėme, kad būsime priversti imtis atsakomųjų veiksmų tam, kad būtų išsaugotas strateginis jėgų balansas“, - paaiškino V. Putinas.

Kaip praneša newsru.com, taip pat jis pareiškė, kad Rusija tai padarė ne tik tam, kad garantuotų savo pačios saugumą, tačiau taip pat ir visam pasauliui, nes strateginį saugumą garantuoja šis jėgų balansas, kuris savo ruožtu neleidžia kilti didesniems ginkluotiems konfliktams tiek Europoje, tiek ir visame pasaulyje.

V. Putinas pridūrė, kad apie ginkluotą pavojų iš Rusijos kalba nesąžiningi arba prastai su situacija susipažinę žmonės.

Į klausimą, ar Europoje gali kilti naujas karas, V. Putinas atsakė štai kaip: „Tikiuosi, kad ne, bet mes norėtume, kad Europa pademonstruotų daugiau nepriklausomybės ir suverenumo. Tai, kad norėdami aptarti tarptautinius reikalus su mūsų partnerėmis Europoje, esame priversti vykti į Vašingtoną, atrodo labai keistai.“ V. Putinas akcentavo, kad Rusijai nėra jokios prasmės siekti konfrontacijos su kitomis šalimis, tačiau šalies valdžia priversta ginti savo interesus, todėl būtent tai ir bus daroma.