550 kg finansinių ir steigiamųjų dokumentų, kuriuos praėjusiais metais surinko Šveicarijos teismų pareigūnai, Rusijos tardytojui Nikolajui Volkovui buvo perduoti per ceremoniją prokuratūroje Berne.

Iš dokumentų gali paaiškėti, ar tikrai iš didžiausios Rusijos oro bendrovės "Aeroflot" apgaule buvo pasisavinta didelė suma, kuri, laikraščių pranešimais, gali siekti 715 mln. JAV dolerių. Dauguma iš minėtų dokumentų prieš metus buvo paimti iš dviejų Lozanoje įsikūrusių kompanijų - "Andava" ir "Forus" bei iš jų filialo UBS.

Rusijai taip pat perduotos B. Berezovskio banko ataskaitos iš UBS ir "Julius Baer" Ciūriche. N. Volkovas aiškinasi, ar B. Berezovskis yra susijęs su "Aeroflot" pinigų pasisavinimu per "Andava" ir "Forus".

Pats B. Berezovskis neigia elgęsis neteisėtai. Praėjusią savaitę interviu agentūrai "Interfax" N. Volkovas patvirtino, kad turimais duomenimis per "Forus" ir "Andava" buvo pervesti kompanijai "Aeroflot" priklausantys 415 mln. dolerių, tačiau drauge jis patikslino, jog dabar reikia nustatyti, kokia šių lėšų dalis buvo iš tikrųjų pagrobta ir pasisavinta.

Tardymo grupės vadovas "Interfax" nekomentavo, kas laukia šioje byloje žinomo verslininko ir politiko Boriso Berezovskio, kuriam anksčiau jau buvo pateiktas kaltinimas, bet vėliau panaikintas.