Antradienio rytą Stokholme, kaip spėjama, valytojos valdomas traukinys Švedijos sostinės Saltšiobadeno rajone rėžėsi į gyvenamąjį namą. Traukinį valdžiusi moteris bus sulaikyta dėl viešojo turto suniokojimo.

Incidentas įvyko apie 3 valandą ryto vietos laiku. Tuo metu traukinyje nebuvo nė vieno keleivio, tačiau nuolaužose buvo įkalinta pati incidento kaltininkė, kurią vadavo specialiosios tarnybos. Moteris nugabenta į ligoninę, medikai teigia, jog jos patirti sužalojimai sunkūs.

Kaip skelbia dienraštis „Expressen“, incidento metu gyvenamajame name buvo penki žmonės. Iš viso jame gyvena trys skirtingos šeimos.

Saltšiobadeno traukinys kelionę baigė gyvenamojo namo pirmame aukšte esančioje virtuvėje, pastatas, kuriame iš viso yra trys butai, smarkiai apgadintas.

„Laimei, nesužeistas nė vienas name buvęs asmuo. Nepaprastųjų situacijų tarnybų vadovas nurodė saugumo sumetimais iš pastato žmonės laikinai iškeldinti“, - teigia policijos atstovas Ulfas Lindgrenas.

Kodėl tokiu paros metu traukinys važiavo, viešojo transporto operatorius SL paaiškinti negalėjo. Taip pat neaišku, kaip traukiniui pavyko pralaužti barjerą trasos pabaigoje ir už 25 metrų rėžtis į gyvenamąjį namą. „Greičiausiai traukinys važiavo daug greičiau nei įprastai“, - situaciją bandė paaiškinti SL atstovas Fredrikas Cavalli-Björkmanas.

Už šį konkretų traukinio maršrutą atsakinga bendrovė „Arriva“ tvirtina, jog traukinys buvo užgrobtas. „Dėl kol kas nežinomų priežasčių valytoja buvo užgrobusi traukinį. Tai buvo valytoja. Kažkaip jai pavyko patekti į vieną iš mūsų traukinių ir jį pagrobti. Aiškinamės, kaip tai galėjo atsitikti“, - sakė „Arriva“ atstovas Tomas Hedenius.