Kipre viešinti Švedijos užsienio reikalų ministrė Ana Lind (Anna Lindh) tvirtino, kad laikant 2003 metus anksčiausia įmanoma naujų narių priėmimo data, valstybės kandidatės dar prieš 2002 metų pavasarį ar vasarą turėtų pradėti derybas dėl sudėtingiausių pozicijų.

"Plėtra bus pagrindinis ir pirmasis Švedijos pirmininkavimo prioritetas", - Nikosijoje per spaudos konferenciją pareiškė A.Lind (Anna Lindh). Anot ministrės, keliaujančios po valstybes kandidates, svarbu kuo anksčiau pradėti derybas sudėtingiausiais - žemės ūkio, teisingumo ir vidaus reikalų, aplinkosaugos - klausimais, kad būtų galima užbaigti jas kuo greičiau.

1998 metais derybas dėl narystės ES pradėjo Kipras, Lenkija, Vengrija, Čekijos Respublika, Estija ir Slovėnija. Šių metų vasarį derybas pradėjo Latvija, Lietuva, Slovakija, Malta, Rumunija ir Bulgarija.

A.Lind (Anna Lindh) penktadienį sakė, kad kandidatės turėtų būti vertinamos pagal savo pasiekimus, duodama suprasti, jog Švedija nenorėtų jų dalyti į pirmąją ir antrąją grupes.