Tai antradienį pranešė Tarptautinės migracijos organizacijos atstovai.

Kaip sakoma Ženevoje išplatintame Tarptautinės migracijos organizacijos pranešime, 2016 metais į Europą jūra atvyko 181 tūkstantis 476 migrantai ir pabėgėliai. Žuvusių ir dingusių be žinios žmonių skaičius išaugo iki 1232.

Į Graikiją nuo metų pradžios atvyko 154 tūkstančiai 491 žmogus, į Italiją – 25 tūkstančiai 894, į Ispaniją – 1063, į Kiprą – 28 žmonės.

Nuo 2015 metų sausio 1 d. iki šiol į Graikiją atvyko daugiau kaip 1 milijonas migrantų ir pabėgėlių, bet pastarosiomis savaitėmis jų srautas į šią šalį gerokai sumažėjo.

Į Turkiją iš Graikijos atplukdyti dar 49 migrantai

Turkijos pareigūnai ir žiniasklaida praneša, kad pagal Ankaros ir Europos Sąjungos (ES) susitarimą į Turkiją grąžinti dar 49 migrantai, skelbia naujienų agentūra AP.

Pasak Turkijos naujienų agentūrų, antradienį migrantus plukdantys laivai iš Graikijos Koso, Lesbo ir Chijo salų atplaukė į Turkijos Guluko, Češmės ir Dikilio uostamiesčius.

Į Turkiją antradienį atplukdytų migrantų grupę sudarė Afganistano, Irano, Pakistano ir Mianmaro piliečiai.

Pagal ES ir Turkijos pasirašytą susitarimą po kovo 20-osios į Graikiją nelegaliai atvykę migrantai yra siunčiami atgal į Turkiją, jeigu jie nesikreips prašydami prieglobsčio arba jeigu jų prašymas bus atmestas.