Policija baiminosi šių eitynių, nes pernai per jas Varšuvos Išganytojo aikštėje buvo sudeginta „Vaivorykštė“, liepsnojo automobiliai.

Antradienį taip pat prasidėjo susirėmimai su policija. Pasak policijos vyriausiojo komendanto Mariuszo SokoBowskio, grupė chuliganų užpuolė pareigūnus, svaidė į juos Molotovo kokteilius. Agresyviai nusiteikę kaukėti jaunuoliai mėtė į policininkus akmenis ir petardas.

Policija sustojo su skydais ir neleido žygiuoti toliau, į priekį išvažiavo vandens patranka, girdėjosi įspėjamieji šūviai.

Pareigūnams pavyko atskirti chuliganus nuo ramių dalyvių. Pranešama, kad vieną policijos pareigūną išvežė greitoji.

Skelbiama, jog apie 19 val. (Lietuvos laiku) policijai pavyko atskirti renginio dalyvius nuo riaušininkų. Suimta apie 200 žmonių. Riaušininkai ir toliau siaubia miesto viešojo transporto stoteles.

„TVP Info“ pranešė, kad kaukėti vyrai užpuolė minios priekyje ėjusį vyrą.

Nukentėjo ir žiniasklaidos atstovai: „Premium Media“ žurnalistas, nepaisant to, kad pasisakė už šias eitynes, gavo iš dalyvių į tarpukojį.


DELFI primena, jog pernai per Varšuvoje surengtas eitynes „Nepriklausomybės maršas“, skirtas Nepriklausomybės dienai paminėti taip pat neišvengta incidentų.

Tąkart užsimaskavę vyrai užpuolė pastatą, kuriame apsigyveno skvoteriais save vadinanti antifašistinė organizacija. Į eitynes susirinko keletas tūkstančiu žmonių. Keletas žmonių atsidūrė ligoninėje, padegti automobiliai.

Taip pat praėjusiais metais buvo užpulta Rusijos ambasada Varšuvoje. Į diplomatinės atstovybės teritoriją chuliganai mėtė petardas, butelius, sprogstamuosius paketus. Buvo padegta apsaugos būdelė prie Rusijos ambasados.