Savo iniciatyvą moteris grindžia tuo, jog tai palengvintų policijos pareigūnų darbą, nes jiems nebereikėtų kiekvienų atveju reikalauti iš atvykėlių jų tapatybę įrodančių dokumentų. Kaip skelbia dienraštis „Turun Sanomat“, skirtingoms tautybėms būtų pagaminti skirtingų spalvų raiščiai su atpažinimo ženklais.

„Musulmonas, pavyzdžiui, galėtų nešioti raištį su pusmėnuliu jo valstybės vėliavos spalvų fone, o rusas – raištį su kūju ir pjautuvu tamsiai raudoname fone. Atvykėliams iš JAV pasiūlytume mėsainio ženklą“, - siūlo H. Eronen. Raiščius ant rankos turėtų nešioti ir Suomijos švedai, taip pat seksualinės mažumos. Pastariesiems ant raiščio būtų pavaizduota vaivorykštė.

H. Eronen dirba parlamentaro Jameso Hirvisaari patarėja. Šis politikas 2011 metais buvo teisiamas dėl tautinės nesantaikos kurstymo. Trečiadienį politikės straipsnis iš tinklalapio buvo pašalintas.

Jos pasiūlymas priminė Antrojo pasaulinio karo siaubą, kai Vokietijos nacistai vertė žmonės, nepriklausančius arijų rasei, nešioti skiriamuosius ženklus, tarp jų ir rankų raiščius. Žydai nešiojo geltoną Dovydo žvaigždę.

Partija „Tikrieji suomiai“ šalyje turi pakankamai politinės galios. Per prieš metus vykusius parlamento rinkimus ši politinė jėga užėmė trečiąją vietą.