Bogotos tarptautiniame oro uoste pilvota turistė patraukė vienos policininkės dėmesį. Pareigūnė jos pasiteiravo, kiek laiko jos nėštumui, skelbia bbc.co.uk.

Moters reakcija buvo agresyvi ir tai sukėlė įtarimų pareigūnams, kurie nusprendė ją apieškoti.

Šiais metais Bogotos oro uoste su kvaišalais buvo sučiupta beveik 150 žmonių.

Maždaug trečdalis jų buvo užsienio piliečiai, rodo Kolumbijos policijos duomenys.

Minima Kanados pilietė į Kolumbiją atvyko rugpjūčio pradžioje ir ketino išskristi į Torontą, kai policininkė jos užklausė, kelintą mėnesį ji yra nėščia.

„Kanadietei toks klausimas nepatiko. Tai sukėlė pareigūnei įtarimų. Ji švelniai palietė moters pilvą ir pastebėjo, kad jis yra pernelyg kietas ir šaltas“, - pasakojo Kolumbijos policijos kovos su narkotikais padalinio direktoriaus pavaduotojas, pulkininkas Estebanas Ariasas Melo.

Anot jo, moteris atsakiusi, kad yra nėščia septintą mėnesį.

Apieškojusi moterį, policija aptiko du maišelius su kokainu, paslėptus iš latekso pagamintame nėščiosios pilvo muliaže. Bendras narkotikų svoris siekė 2 kg.

Kolumbijos teisėsauga nurodė, jog Kanados pilietei bus pateikti kaltinimai narkotikų kontrabanda, narkotikų turėjimu ir gamyba. Ji gali būti nuteista kalėti nuo 5 iki 8 metų.

Aptiktų kvaišalų vertė gatvėje siektų maždaug 60 tūkst. dolerių (156 tūkst. litų), teigė Kolumbijos policija.

Vyriausybės pareigūnų teigimu, šiuo metu Kolumbijos kalėjimuose laikomi 874 užsieniečiai. Dauguma jų nuteisti už nusikaltimus, susijusius narkotikais.
Kolumbijoje sulaikyta moteris, "nėščia" kokainu