Moteriai pateikti kaltinimai dėl sistemingos prievartos prieš vaiką, dėl kurio išsivystė neįgalumas. Teisiamajai gresia 20 metų laisvės atėmimo, informuoja BBC.

Portugalų kilmės prancūzė daugiau nei dvejus metus slėpė nuo savo partnerio ir trijų vaikų ketvirtą nėštumą ir kūdikio gimimą.

2013 m. vaiką rado R. M. da Cruz automobilį remontavęs mechanikas, jis išgirdo garsus bagažinėje.

Atidaręs bagažinę jis pajuto smarvę ir pamatė gulinčią išblyškusią, nesveikai atrodančią maždaug dvejų metų amžiaus mergaitę. Ji gulėjo nuoga savo ekskrementuose.

Mechanikas, sulaukęs motinos, labai nustebo – ši atrodė rami ir nė kiek nesutriko pamačiusi, kad duktė guli bagažinėje.

Dvejus metus pragulėjo bagažinėje ir rūsyje

R. M. da Cruz pagimdė ketvirtą vaiką 2011 m. Mergaitę ji pavadino Serena.

Moteris nusprendė nesakyti apie vaiko gimimą ir dvejus metus slėpė mergaitę savo automobilio bagažinėje namo rūsyje. Serena nuolat buvo pusalkanė, todėl sulėtėjo jos vystymasis.

Kaimynai sakė policijai, kad ši istorija juos stipriai sukrėtė. Jie bendravo su R. M. da Cruz, bet nepastebėjo nei jos ketvirto nėštumo, nei ketvirto vaiko.

Pranešama, kad tyrėjams R. M. da Cruz pareiškė: „Ne vaikas, o daiktas... Daiktas, kurį reikėjo rasti, kad gyventų.“

Moters teigimu, ji pradėjo kalbėti su Serena, kai jai buvo jau pusantrų metų. „Todėl, kad ji nusišypsojo“, – paaiškino motina.

Globa

Šiuo metu Serenai septyneri, ji įvaikinta.

Iš karto po išaiškėjusio įvykio du Serenos brolius ir seserį, kuriems nuo 9 iki 15 m., apgyvendino pas globėjus. Bet galiausiai jiems leido gyventi su tėvu.

Kaltinimus tėvui panaikino – jis teigia nežinojęs apie Sereną.

R. M. da Silvos teismas truks nuo 5 iki 7 dienų.
Nepranešama, kad moteris turėtų psichikos sutrikimų.