Dėl šio incidento buvo evakuotas NOS pastatas Hilversumo mieste šalies centrinėje dalyje ir buvo sutrikdyta nuo 20 val. vietos (21 val. Lietuvos) laiku rodomos žinių laidos transliacija – ekrane pasirodė užrašas, kad transliacija „šiuo metu negalima“.

Juodą kostiumą ir kaklaraištį dėvėjęs jaunuolis įžengė į televizijos studiją, pagrasinęs pistoletu apsaugininkui, pasakojo įvykio liudininkai. Kol kas neaišku, kaip jis sugebėjo praeiti apsaugą, kuri buvo sustiprinta po anksčiau šį mėnesį Prancūzijos sostinėje įvykdytų islamistų atakų.

Nyderlandų televizijos vėliau parodytame vaizdo įraše matomas studijoje vaikštinėjantis akiniuotas jaunas vyras, laikantis rankoje juodą pistoletą.

Jis ketino kreiptis į visuomenę populiariausios šalyje vakaro žinių laidos metu, bet sumanus apsaugininkas nuvedė jį į tuščią studiją. Kalbėdamasis su apsaugininku, užpuolikas pradėjo nerimauti.

„Tai per ilgai tęsiasi“, – pasakė jis.

Tuomet į studiją įsiveržė policijos pareigūnai, šaukdami „Mesk ginklą! Ant kelių!“ Jaunuolis numetė pistoletą ir ištarė „Jis numestas“, o policija uždėjo jam antrankius ir išsivedė.

Tas vyras gyvena Peinakero miestelyje Olandijos centrinėje dalyje, netoli universitetinio Delfto miesto, nurodė pareigūnai, atsisakę pateikti daugiau detalių. Jie atsisakė komentuoti žiniasklaidos pranešimus, kad užpuolikas yra studentas, kurio tėvai neseniai mirė, ir kad jis nebuvo įtrauktas į stebimų islamistų sąrašus.

Jaunuolis buvo apklaustas ir uždarytas į areštinę. Jam gresia kaltinimai dėl įkaito pagrobimo, šaunamojo ginklo laikymo ir grasinimo žmonėms ginklu, per spaudos konferenciją sakė prokuroras Johanas Bacas.

Per šį incidentą niekas nenukentėjo, bet televizija NOS atšaukė dvi vėlaus vakaro žinių transliacijas.

Užpuoliko motyvai kol kas neaiškūs. NOS parodytame įraše matyti, kaip jis sako: „Bus papasakoti dalykai ... Tai labai svarbūs pasaulio reikalai... Mus nusamdė saugumo tarnyba.“

Policijos specialiųjų pajėgų nariai patikrino, ar televizijos pastate nėra sprogmenų, bet nieko nerado.