„Puokštė kainuoja 50 grivinų (9,7 Lt). Gal daugiau. Mokykloje 1 tūkst. mokinių. Jei kiekvienas pirktų puokštę, tai jau būtų 50 tūkst. grivinų (9,7 tūkst. Lt). O kiek yra mokyklų? Padauginkime. Jūs nustebsite, koks tai bus skaičius“, - rašoma per socialinius tinklus plintančioje žinutėje.

Žinutėje siūloma Rugsėjo 1-ąją nepirkti gėlių, bet pervesti juos Ukrainos kariuomenei.

„Pamatysite, kaip didžiuosis jūsų mokytoja. O kaip vaikai didžiuosis savo patriotišku poelgiu! Visiems tai bus tikra šventė! Tai bus jūsų asmeninė pergalė!, - rašoma akcijos apibūdinime. - Jei Jūs manote, kad mums padės A. Merkel, tai po rugsėjo pirmosios galite atsibusti jau kitoje valstybėje! Niekas iš ypač giliai susirūpinusiųjų mums nepadės, tik mes patys galime sau padėti. Tuoj ateis žiema, mūsų, tai yra mano, tavo, jo ir jos vaikai šals – jiems reikia šiltų drabužių. Ir ne tik drabužių – kariams reikalinga mūsų pagalba. Ne svetimiems kariams, mūsų kariams. Pagalvokite dar kartą, jei nesiryžtate.“

Gyventojams siūloma paskambinti visiems klasės vaikų tėvams, paaiškinti idėją, perspėti klasės vadovą, pasiklausti, ką jis galvoja, paaiškinti vaikams savo poelgį.

Pinigus siūloma pervesti naudojantis tinklalapiu http://4army.com.ua/ arba paramą drabužiais, maistu ir kitomis priemonėmis perduoti per kariuomenėje tarnaujančius savo vaikus ar pažįstamus.

„Mūsų vaikai mus gina, parodykime jiems, kad mes - patikimas užnugaris!, - rašoma žinutėje. - Priartinkime karo pabaigą! Labai prašau – spauskite „dalintis“ visose grupėse! Dar kartą – netingėkite pasidalinti visose grupėse, nes kartu mes – jėga! Šlovė Ukrainai!“