Apie centrimetro storio stačiakampio formos uždangalas turi į kuprinės petnešas panašius dirželius, kurie leidžia vartotojui patogiai užsidėti jį ant nugaros ir susigūžus pasislėpti.

Daktarui Stev Walker iš Oklahomos ši idėja kilo po pernai praūžusio stipraus tornado, kuris nusinešė 24 žmonių gyvybes, įskaitant septynis pradinukus, tuo metu neturėjusius galimybės apsisaugoti nuo griūvančių mokyklos konstrukcijų. Taip pat pastarieji įvykiai šalies mokyklose, kurių metu nuo kulkų nukenčia vis daugiau moksleivių bei jų mokytojų.

Jis parodė apsauginės antklodės eskizą savo pacientui, išradėjui Stan Schone ir taip susiformavo pusė vykdomosios „ProTecht“ komandos. Vėliau prie kompanijos prisijungė ir Jeff Quinn bei Jay Hanan.

„Mes bandome užkirsti kelią traumoms, kurios atsiranda, pavyzdžiui, nuolaužoms užgriuvus ant vaiko“, – aiškina gydytojas Walker.

Komandos narys J. Hanan yra mechaninės ir erdvėlaivių inžinerijos profesorius. Jis projekto įgyvendinimui parinko medžiagą – didelio tankio plastiką „Dyneema“, naudojamą balistinių šarvų kūrimui. Savo lengvumu ši medžiaga pranoksta net kevlarą, tačiau kartu puikiai apsaugo nuo vinių, šukių, metalo ir kitų aštrių daiktų.

Nors šis išradimas atsieina gana brangiai – 1000 dolerių už vienetą, tačiau bendrovė tvirtina, jog netgi perkant po vieną antklodę kiekvienam mokiniui, bendra suma būtų mažesnė, nei statant slėptuvę nuo tornadų atskirai.

„Mes jokiu būdu nesakome, kad tai labiau apsaugos – teigia Walker – Tačiau, esant biudžeto apribojimams, tai gali būti perspektyvi alternatyva“.

„ProTecht“ išbandė savo sukurtas apsaugas šaudykloje. Joms buvo atliktas Nacionalinio teisingumo instituto testas, kurio tikslas – patikrinti policijos padalinių neperšaunamus kostiumus. Naujasis išradimas atitiko 3A klasę, kas reiškia, kad jis gali atlaikyti įvairaus stiprumo šūvius, įskaitant 9 mm ir 0,22 kalibro kulkas.

Vaikus apsaugančios antklodės buvo pradėtos gaminti prieš 10 mėnesių, o rinkoje jos pasirodė maždaug prieš savaitę.