Avarijos metu žuvo 81 iš 179 lėktuve buvusių žmonių.

Song Keo-yeh dalyvauja oficialiame tyrime, kurį atlieka Taivano, Singapūro ir Jungtinių Valstijų specialistai. Tyrimo metu yra apžiūrimos lėktuvo "Boeing 747-400" nuolaužos.

"Singapore Airlines" atstovas pareiškė, jog gavusi tyrimo išvadas, bendrovės vadovybė buvo "giliai sukrėsta", tačiau ji laukia išsamios ataskaitos apie avariją.

Iš Taibėjaus į Los Andželą turėjęs skristi lėktuvas sudužo antradienį, vėlai vakare. Tuo metu Taivano sostinėje siautėjo taifūnas, atnešęs stiprius vėjus, gausų lietų ir pabloginęs matomumą.

Penktadienį reisu iš Los Andželo į Taibėjų atvyko dešimtys amerikiečių, kurie turėjo pasiimti savo artimųjų palaikus.

Prokuroras Song Keo-yeh keliuose interviu žurnalistams suteikė informacijos, kuri pateikia bene aiškiausią avarijos vaizdą.

Pasak jo, iš avarijos vietos vaizdo galima spręsti, kad lėktuvas važiavo pakilimo taku, kuris buvo laikinai uždarytas remonto darbams. "Lėktuvas atsitrenkė į du kranus ir tada sudužo. Lėktuvas iš pat pradžių buvo ne ant to pakilimo tako. Ar tai buvo paties lakūno kaltė, ar neteisingos instrukcijos, mes kol kas nežinome", sakė prokuroras. Pasak jo, ekspertai nagrinėja juodosios dėžės padarytus įrašus lakūnų kabinoje.

Oficialus tyrimas kol kas nepateikė jokių išvadų. Tačiau pareigūnai teigia, kad didžioji sudužusio lėktuvo dalis liko ant uždaryto pakilimo tako. Jis buvo lygiagretus takui, kuriuo lėktuvas turėjo kilti.