Skelbiama, kad tanką T-64, apšaudžiusį Ukrainos kariuomenės pozicijas, karinio susirėmimo metu sunaikino Antiteroristinę operaciją vykdančios pajėgos.

1973 metais gimęs Rusijos pilietis Gadžijevas, kaip teigia Ukrainos pareigūnai, kartu su „Luhansko liaudies respublikos“ separatistais dalyvavo kariniuose veiksmuose prieš Ukrainos pajėgas.

Sulaikytasis rusas pasakoja, kad jį užverbavo Rusijos teisėsaugos pareigūnai, esą į Ukrainos teritoriją jis buvo atvežtas neteisėtai – tuo pasirūpino Rusijos pasieniečiai.
Rusas buvo perduotas Rusijos karinių pareigūnų vadovaujamam kariniam daliniui, ten gavo ginklą.

Remiantis parodymais, kuriuos Ukrainos saugumo tarnybai davė minėtasis Rusijos pilietis, 2014 metų gruodį Rostove prie Dono jis buvo sulaikytas – dėl automobilio vagystės.

Tyrėjas Gadžijevui ir kitiems sulaikytiesiems pateikė pasiūlymą: jeigu jie sutiks vykti į Ukrainos Luhansko sritį remontuoti šarvuočių ir tankų, nuo baudžiamosios atsakomybės bus atleisti.

22 sulaikytieji sutiko su Rusijos pareigūnų pasiūlymu ir išvyko kovoti į Ukrainą.

Kaip Ukrainos pareigūnams pasakojo sulaikytasis, „Luhansko liaudies respublikos“ atstovas pravarde Pinočetas pasirinko tris rusus, įskaitant ir Gadžijevą – jie visi pateko „Luhansko liaudies respublikos“ separatistų batalioną „Avgust“, kuris buvo dislokuotas Krasnyj Luče.

Kaip pasakoja Gadžijevas, šiam batalionui vadovauja Rusijos ginkluotųjų pajėgų pulkininkas leitenantas pravarde „Plečia“.

Sulaikytasis prisipažino Ukrainos teritorijoje remontavęs šarvuočius, o, pasibaigus specialiems mokymams, tapo tanko vairuotoju-mechaniku.

Sausio 25 dieną bataliono „Avgust“ kovotojai gavo naujos ginkluotės, kuri buvo atvežta iš Rusijos. 12 pareigūno iš Rusijos vadovaujamų tankų išriedėjo į Sanžarivką, kur apšaudė Ukrainos pajėgų pozicijas. Gadžijevo tankas buvo sunaikintas.

Kaip pasakoja sulaikytasis rusas, jeigu galėtų rinktis iš naujo– vykti kariauti į Ukrainą ar sėsti į kalėjimą – jis mieliau pasirinktų „dvejus metus už grotų“.