Los Andželo policijos departamento vadovas Charlie Beckas sakė, kad viename iš universiteto miestelio pastatų buvo aptikti du kūnai su šautinėmis žaizdomis. Buvo paleisti mažiausiai trys šūviai, o įvykio vietoje aptiktas šaunamasis ginklas.

„Apie 10 valandą ryto UCLA miestelio pietinėje dalyje esančiame Inžinerijos fakultete buvo įvykdytos žmogžudystė ir savižudybė“, – sakė Ch. Beckas žurnalistams.

Pareigūnai atsisakė įvardyti aukų tapatybę. Tačiau neoficialiai pranešama, kad nusišovė vienas studentų, kuris prieš tai nušovė dėstytoją.

Sukrėsti universiteto studentai socialiniuose tinkluose dalijosi informacija, kad buvo nušautas profesorius Williamas Scottas, kuris dėstė mechanikos ir aviacijos inžineriją.

Neoficialiais duomenimis, jį nušovęs vaikinas buvo magistrantūros studijų studentas.

Pareigūnai sakė, jog dar aiškinasi šio kruvino incidento motyvus.

Dėl incidento universiteto miestelyje buvo sutelkti šimtai policininkų, operatyvaus reagavimo grupių pareigūnų ir federalinių agentų, o visa jo teritorija uždaryta. Universitete buvo atšauktos visos paskaitos.

Po vidurdienio universiteto kompleksas buvo atidarytas ir studentams leista grįžti ruoštis kitą savaitę vyksiantiems baigiamiesiems egzaminams.

Baltieji rūmai pranešė, kad prezidentas Barackas Obama buvo informuotas apie incidentą ir paprašė toliau jam teikti informaciją apie įvykio tyrimą.