Antradienį keturių dingusiųjų paieškoje dalyvavo maždaug 200 gelbėtojų.Išsigelbėjęs vyras sakė, kad visi penki pradžioje buvo kartu ir plūduriavo ant vandens hiacinto, maždaug už 2 mylių nuo Samosyro salos, tačiau pirmadienio vakarą juos išskyrė srovė, pasakojo Nacionalinės paieškų ir gelbėjimo agentūros gelbėjimo operacijų vado pavaduotojas Heronimus Guru.

Iš Tobos ežero salos į Šiaurės Sumatros provincijos sostinę Medaną skridęs užsakytas sraigtasparnis „Eurocopter EC-130“ dingo praėjus maždaug 17 minučių nuo pakilimo.

Oro transporto bendrovės „PT Penerbangan Angkasa Semesta“ sraigtasparniu skrido trys keleiviai ir du įgulos nariai.

Pasak H.Guru, 22 metų Fransiskus Subihardayan (Fransiskus Subiradajanas) buvo rastas antradienio popietę maždaug už 2 mylių nuo Onan Rungu uosto.
„Jis buvo rastas nuogas ir labai nusilpęs, plūduriuojantis ežere ant vandens hiacinto“, – sakė H.Guru ir pridūrė, kad vyras buvo nuvežtas į ligoninę ir dabar yra stabilios būklės.

Ši aviakatastrofa jau antra Indonezijoje šį mėnesį. Anksčiau rytinėje Indonezijos dalyje sudužus lėktuvui „Twin Otter“, žuvo visi 10 juo skridusių žmonių.

Didžiuliame salyne įsikūrusioje maždaug 250 mln. gyventojų turinčioje Indonezijoje pastaraisiais metais labai padaugėjo lėktuvų, traukinių ir keltų nelaimių. Šalies oro laivynui trūksta kvalifikuotų pilotų, mechanikų ir oro dispečerių, o oro uostams – modernios įrangos.