CNN praneša, kad iš viso nugriaudėjo du sprogimai. Pirmasis sprogimas buvo kur kas galingesnis. Po jo sekęs kitas sprogimas buvo mažesnio galingumo. Liudininkai taip pat praneša girdėję šūvius, tačiau šie pranešimai kol kas nepatvirtinti.

Turkijos vidaus reikalų ministras Suleymanas Soylu pareiškė, kad sužeistųjų yra bent jau 20. Ministras taip pat informavo, kad antrasis sprogimas įvyko Macka parke. Jame susisprogdino savižudis.

SkyNews duomenimis, viena bomba detonuota mašinoje. Taikytasi į riaušių malšinimui skirtą policijos dalinį greta stadiono. Bomba susprogdinta prie autobuso, kuriame ir buvo policijos dalinys. Sprogimas nusinešė 38 gyvybes. Žuvusiųjų skaičius gali išaugti. Pranešama, kad per ataką nukentėjo nemažai policijos pareigūnų.

Per sprogimus iš viso nukentėjo 166 žmonės.

Turkijos transporto ministras Ahmetas Arslanas ataką pavadino „teroristiniu išpuoliu“.

Užfiksuota sprogimo akimirka:

Į įvykio vietą išskubėjo medikai ir policijos pajėgos. Policija užblokavo perimetrą. Stadione vykusios futbolo rungtynės buvo pasibaigusios valandą prieš nugiraudint sprogimui. Rungtynėse žaidė „Bursaspor“ ir „Besiktas“ komandos.

„Bursaspor“ klubas skelbia, kad per sprogimą fanai nenukentėjo. Žiūrovai jau buvo išsiskirstę pasibaigus rungtynėms.

Sunaikintas įtartinas paketas

NTV praneša, kad išminuotojai sunaikino dar vieną įtartiną paketą, rastą netoli stadiono. Dvi bombos sprogo netoli viena kitos, vieno kilometro spinduliu.

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas patvirtino, kad yra žuvusiųjų ir teigė, kad „ataka buvo nukreipta prieš civilius ir policijos taikinius, siekiant kuo didesnės žalos".

Sprogimas prie futbolo stadionio

Padėtis prie stadiono:

Sprogimas Turkijoje prie stadiono

Jokia grupė kol kas neprisiėmė atsakomybės už šį išpuolį.