Vidaus reikalų ministras Vajira Abeywardana žurnalistams sakė, kad sudėtingos oro sąlygos gali dar pablogėti. Vyriausybė pataria evakuotis žmonėms, gyvenantiems vietovėse, kurioms gresia nuošliaužos ir arčiau upių esančiose teritorijose, pridūrė jis.

Dėl šios krizės vyriausybės darbuotojai atšaukė savo atostogas, sakė V. Abeywardana. Ministras sakė paprašęs gelbėtojų ir pagalbos organizacijų budėti artimiausias tris paras.

Smarkios liūtys siautėja kai kuriose Šri Lankos vietovėse jau nuo ketvirtadienio. Lietaus vanduo užliejo kelius bei gyventojų namus. Sabaragamuvos provincijos, esančios apie 90 km į rytus nuo Kolombo, pareigūnai dėl liūčių ir potvynių uždarė visas mokyklas. Šalies pietuose taip pat užfiksuotas didelis potvynis.

Šri Lankos karinis laivynas išsiuntė per 100 jūreivių ir 20 laivų padėti nukentėjusiems žmonėms. Jiems taip pat padeda oro pajėgų sraigtasparniai bei lėktuvai, gelbstintys į keblią padėtį patekusius gyventojus ir teikiantys skubią pagalbą.

Šioje Indijos vandenyno atogrąžų saloje per musonų sezoną purvo nuošliaužos yra įprastas reiškinys. Šri Lankoje iškirsta daug miškų, o vietoje jų įveistos eksportą generuojančių kultūrų, tarp jų arbatmedžių ir kaučiukmedžių, plantacijos, todėl daug kur suintensyvėjo grunto erozija.

Pernai gegužę didelė žemės nuošliauža salos vidurio regione palaidojo daugiau kaip 100 žmonių.