Policijos seržantas Johnas Buthornas sakė, kad suaugusios moters kūnas buvo rastas užverstas nuolaužomis ketvirtadienį apie 2 val. 50 min. vietos (8 val. 30 min. Lietuvos) laiku. Pasak jo, dar apie penki žmonės laikomi dingusiais.

Galingas sprogimas, sukeltas dujų nuotėkio, trečiadienio rytą nuniokojo du penkiaaukščius Rytų Harleme. Per šį incidentą dar per 60 žmonių, tarp jų mažiausiai trys vaikai, buvo sužeisti.

Sprogimo banga išdaužė langus visame kvartale. Virš įvykio vietos pakilo dūmų stulpas, o žmonės išbėgo į gatves.

Pasak pareigūnų, sprogimas nugriaudėjo apie 9 val. 30 min. (15 val. 30 min.) – praėjus maždaug 15 minučių po to, kai vienas tos bendrijos gyventojas pranešė pajutęs dujų kvapą.

Niujorko meras Billas de Blasio incidentą pavadino „blogiausia tragedija“, o jo biuras pranešė, kad sutemus devyni sugriuvusių pastatų gyventojai dar buvo laikomi dingusiais.

Ugniagesiai visą popietę grūmėsi su didžiuliu gaisru Rytų Harleme, kur liudininkai sumaitoto metalo, tirštų baltų dūmų ir dulkančių nuolaužų sceną lygino su karo zona.

Trečiadienį vėlai vakare šalies žiniasklaida pranešė, kad aukų skaičius padidėjo nuo trijų iki keturių.

Sprogimas kai kuriems niujorkiečiams neišvengiamai priminė 1001 metų rugsėjo 11-osios teroro atakas, per kurias sugriuvo Pasaulio prekybos centro dangoraižiai dvyniai. Kitiems liudininkams tai buvo panašu į žemės drebėjimą.

Dviejuose sugriuvusiuose pastatuose buvo 15 butų, netoli tragedijos vietos 116-ojoje gatvėje ir Parko aveniu, kur gyvena daugiausia ispanakalbiai, žurnalistams sakė B.de Blasio ir kiti miesto pareigūnai.

Maždaug 15 minučių prieš sprogimą komunalinių paslaugų kompanija „Con Edison“ sulaukė skambučio iš sublokuoto gretimo daugiabučio – žmogus pranešė apie tvyrantį dujų kvapą.

Sprogimas įvyko maždaug 9 val. 30 min. (15 val. 30 min. Lietuvos laiku), o ugniagesiai, kaip pranešė Niujorko ugniagesių departamentas, įvykio vietoje buvo jau po dviejų minučių.

„Įvyko galingas sprogimas, per kurį sugriuvo du pastatai. Sprogimą nulėmė dujų nuotėkis“, - sakė B.de Blasio.

Tai pirma tokia žmonių aukų pareikalavusi nelaimė 8 mln. gyventojų turinčiame mieste nuo to laiko, kai demokratas B.de Blasio sausio mėnesį ėmė eiti savo pareigas. Incidentas verčia nerimauti dėl saugumo ne tokiuose turtinguose rajonuose.

Temstant aukų skaičius padidėjo iki trijų, sakė Ugniagesių departamento atstovas.

Meksikos užsienio reikalų ministerija pranešė, kad dvi žuvusios moterys yra meksikietės ir kad tarp sužeistųjų taip pat yra vienas meksikietis.

Keturiose ligoninėse žurnalistai sužinojo, kad iš viso buvo gydomi 63 pacientai, didžioji dauguma – dėl nedidelių sužeidimų.

Ligoninės „Mount Sinai“ atstovas sakė, kad čia buvo gydomi 22 žmonės, tarp jų – trys vaikai, ir kad 19 tų pacientų jau išrašyti.

Vienos moters, patyrusios galvos traumą, būklė yra „kritinė, bet stabili“, o dar dviejų žmonių būklė vertinama priimamajame, nurodė atstovas.